Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Valódi képeslapra illő panoráma

csobbanás
üdülés
ejtőzés
horvátország

Baska a Krk szigetén egy gyönyörű tengerparti város és egyben Horvátország egyik legnépszerűbb üdülőhelye.

A festői Baska-völgy öböljében fekszik, egy impozáns hegyi háttérrel körülvéve, ez a nyaralóhely valódi képeslapra illő panorámával inspirál! Régen egy kis halászfalu volt, a város fantasztikus turisztikai kínálattal vonzza a látogatókat, páratlan strandokkal, gyönyörű látnivalókkal és számos lehetőséggel a túrázáshoz és kerékpározáshoz. Ezenkívül Baska híres a Vela Plaza-ról, a 2 kilométer hosszú aprókavicsos strandról, mely ideális egy úszásokozásos vakációhoz. Egy másik kiemelkedő látnivaló a bájos óváros, színes házaival közvetlenül a tengerparton, ahol remek éttermek és hangulatos kávézók varázsolnak elő egy mesés atmoszférát.

Baska a Krk szigetén néhány a legszebb öblökkel és strandokkal büszkélkedhet! Ezek túlnyomó része természetes strandok, így mint Horvátország szinte mindenhol, itt sem érdemes elfelejteni a fürdőcipőt.

Baskában rengeteg csodás túrára indulhatsz! A falu körül több mint 10 útvonal vezet keresztül lenyűgöző hegyeken, lenyűgöző kilátópontokhoz és igazán álomszerű strandok mellett.

 

Általános információ:

A mintegy 1700 lakosú kisváros, Baska, a Krk sziget déli részén található, az úgynevezett Baska-völgyben, egy gyönyörű zöld folyóvölgyben, amely lefelé vezet a tengerhez. Mint egy igazi nyaralóparadicsom, minden évben számos turista érkezik ide világszerte, hogy eltöltsék itt vakációjukat. A feltétlenül kiemelkedő attrakciók kétségtelenül a Baskában található lenyűgözően gyönyörű strandok, melyek felejthetetlen nyári napokat hívnak elő a tengerparton. Emellett a csodálatos hegyek és a partvidéki táj lélegzetelállítóan szépek. 

 

Baska története az illyriai időkre nyúlik vissza és ma is számos történelmi látnivalót és emléket látogathatsz meg az óvárosban és környékén. Például a híres "Baska Táblát", mely az 1100-as évből származik, a legrégebbi horvát glagolita kulturális emlék. Az eredeti jelenleg Zágrábban tekinthető meg, míg a replika a Szent Luzia-Jurandvor templomban látható Baskában.

alfatours

2023.08.28.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése
Salzburg-Neuschwanstein-Hallstatt 3 napos kirándulás
2024.06 .14. - 2024.06 .16.
3 nap 2 éjszaka
120 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

5 napos kaland Erdélyben
2024.06 .19. - 2024.06 .23.
5 nap 4 éjszaka
137 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!