Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Európai gyaloghidak

Anglia,
Franciaország,
Hollandia,
Svédország,
gyalog,
gyalogos

Mont-Saint-Michel, Franciaország

Victor Hugo is harcolt a Mont-Saint-Michel szigetért: a 708-ban, templommal együtt felépült, majd a francia forradalom idején politikai börtönné alakított, normandiai bencés kolostorért kampányoló író és társai 1874-ben elérték, hogy védett műemlékké nyilvánítsák. Az UNESCO világörökségi listán az elsők között szereplő feudális miniállamot 1879 óta gát köti össze a szárazfölddel. Ezt az autókkal zsúfolt töltést szüntette most meg az osztrák származású, Párizsban dolgozó építész, Dietmar Feichtiger, aki 160 millió eurós állami beruházás keretében újra árapályszigettá alakította a drámai helyszínt. A 134 oszlopon álló, 760 méter hosszú gyaloghidat a napokban adták át, hivatalosan novemberben avatják.

 

Hull, Anglia

A világon egyedülálló utazásra invitálja az angliai kisváros, Hull legújabb hídja a gyalogosokat: miközben a hajók átengedése miatt komótosan elfordul a hatalmas acélszerkezet, továbbra is sétálhatnak rajta az arra járók. A McDowell + Benedetti angol építésziroda tervezte, tavaly átadott, aposztróf alakú híd egy művészi installációnak köszönhetően csengőhanggal és fényjátékkal kíséri a nyitási akciót. Az óvárost a fejlesztés alatt álló ipari részleggel, valamint a város nevezetességével, a 3500 halfajt bemutató akváriummal összekötő híd súlypontjában lelátó és étterem is üzemel.

 

Rotterdam, Hollandia

Képzeletbeli papírhidakat keltett életre Robin Stam holland dizájner: a 2002-ben kiadott európénzjegyeken látható hét hidat építette meg Rotterdam külvárosában. Robert Kalina osztrák formatervező megrajzolta, államsemleges hídarchetípusok eredetileg az európai építészettörténet állomásait mutatták, az antikvitástól a reneszánszon át, a modernig. A leleményes városvezetés felkérésére ezeket öntötték ki színezett betonból egy újonnan épült lakónegyed gyalogosai és biciklistái számára.

Norrköping, Svédország

Hó- és jégmentes hidat tervezett Erik Anderson svéd építész. A fővárostól 160 kilométerre található kisváros lakónegyedét annak központjával összekötő, 70 méter hosszú gyaloghíd egész évben jól járható a szerkezetbe épített, meleg levegőt áramoltató rendszernek köszönhetően. A tavaly átadott acélhíd sajátos fűtőberendezése lehetővé tette a légiesen keskeny formát, amely középen homokóraszerűen elvékonyodik. Sötétedés után a korlátba rejtett égők fehér, a hídtestbe építettek kékes fénnyel világítanak.

 

Halsteren, Hollandia

Láthatatlan híd tiszteleg a történelmi jelentősségű holland várárok áthatolhatatlansága előtt: a XVII. századi védelmi vonalat átszelő, 2011-ben átadott szerkezet távolról teljesen beleolvad a környezetébe. A  hivatalosan Süllyesztett hídnak elnevezett építményt inkább Mózes hídjaként emlegeti a köznyelv, mivel a Vörös-tengert szétválasztó prófétához hasonlatosan kelnek át a vízbe ágyazott csatornaszerű alakzaton a gyalogosok. A RO&AD holland-belga építésziroda tervezte, a vonal legnagyobb szárazföldi erődítményéhez, a Fort De Rooveréhez vezető, kétoldalt lépcsőkön megközelíthető átjáró különlegesen kezelt faanyaga teszi lehetővé a “víz alatti” létet.

 

Utazzon velünk Európában, válasszon széles utazási kínálatunkból!

alfatours team

2014.09.12.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!