Alfatours kft 2092 Budakeszi, Fő utca 211. E-mail: info@alfatours.hu +36 70 77 44 877, H-CS 10-14h, péntek zárva: +36 23 656 300

10 mesebeli kastély

kastély,
chateau,
alcazar,
chambord,
chenonceau,
fontainebleau,
pena,
neuschwanstein

1. Neuschwanstein, Németország

  1. „Őrült” Lajos 19 éves korában került a trónra 1864-ben, és még nem volt felkészülve a kemény politikai csatározásokra, a harcokra, a valóság elől pedig Wagner zenéjéhez menekült és a romantika nagy irodalmi műveibe temetkezett. Ezek ihlették a csodálatos kastély terveit.

Németország csodálatos kastélyát velünk is megtekintheted! 

  1. Chateau de Chenonceau, Franciaország

A Catheau de Chenonceau hídja fölé Medici Katalin építette a kétszintes épületet, bosszúból, miután a kastélyt elkobozta a férje szeretőjétől.

3. Chambord, Franciaország

A másik francia reneszánsz épületnek leginkább a teteje az, ami lenyűgözte a Walt Disney-parkok tervezőit. Nem csoda, hiszen ez az egyik leghíresebb Loire-völgyi kastély, és bár egy Párizs nagyságú nemzeti park veszi körül, sokan akár egy órát is eltöltenek azzal, hogy az épület tetejét fotózzák.

4. Chaumont, Franciaország

Chenonceau-val ellentétben ez a hely kevésbé meseszerű, és sokkal inkább erődítmény jellegű az épület, de a csigalépcsője mégis inkább valamilyen mesebeli helyszínre emlékeztet.

5. Segoviai Alcazar, Spanyolország

A XII. században arab erődítményként szolgált, és hajóorr formája miatt tartják különleges építménynek, amit később több Disney-épületnél is felidéztek. A kastély mesés jellegét tovább fokozza a tornya és az elhelyezkedése, hiszen egy szikla tetején áll, magányosan.

6. Moszna, Lengyelország

Herb Ryman veterán látványtervező és rajzoló az, akinek komoly szerep jutott mindkét Disney-kastély tervezésében, a Walt Disney Worldben és Disneylandben is. Őt fogta meg valami a lengyel kastélyban, amelynek sok apró részletét megjelenítette a mesebirodalom épületében.

7. Chateau de Pierrefonds, Franciaország

Az egyik legszebb és legrégebbi francia kastély kékes-lilás kupolával. Igaz, maga az épület formája és méretei is lenyűgözőek. Csipkerózsika kastélyaként emlegetik, és biztosan nem szorul magyarázatra, hogy miért.

8. Fontainebleau, Franciaország

A reneszánsz francia kastély egyik különlegessége egy nagy, szabálytalan alakú épület, amely öt udvart zár körül. Noha a lépcsője is igazán emlékeztet a Hamupipőke királyi palotájáéra.

9. Chateau d’Ussé, Franciaország

A legenda szerint ez a kastély ihlette a Csipkerózsika mesét, amelyet eredetileg népmeseként ismertek Charles Perrault elbeszélésében. A francia kastély formavilágát a Disney-tervezők is használták, lényegében a két szórakoztatóparki óriáskastély alapjául szolgált.

10. Palácio Nacional de Pena, Portugália

A portugália Sintra várost sokan a kertjei és a kastélyai miatt szokták felkeresni, és kiemelkedő élmény a színpompás látványt nyújtó Pena-palota. Az UNESCO-világörökség része, és az ország 7 csodájának egyike, máig azt az érzetet kelti, mintha valami elvarázsolt helyen járnánk.

alfatours team

2014.08.13.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Opatija egynapos csobbanás
2022.08 .20. - 2022.08 .20.
1 nap
Akció:17 090 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Vasárnapi semmeringi élmények Pokol-völgye látogatással
2022.09 .04. - 2022.09 .04.
1 nap
11 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Gasztro kirándulások

Gasztro kirándulások

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!