Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Hazánk legmagasabb pontja a Kékes

gyógyhely
körút
Kékes
Mátra
panoráma
vízesés
turistaút
Kéktúra
kilátóterasz
sísport
Veronika-rét

A Kékes1014 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé, így hazánk legmagasabb csúcsának számít. Kekes_turaA Mátra szívében található, közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozik. 

Magyarország legmagasabb hegye télen és nyáron is remek úti cél kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Télen a téli sportok szerelmesei körében népszerű, tavasztól pedig a kirándulók veszik birtokukba a területet és fedezik fel a tájat. A sísport 1920-as és 1930-as években indult. Az ország leghosszabb lesiklópályája - 1,8 km - a Veronika- rétnél ér véget. A réten a síelők eldönthetik, hogy busszal mennek vissza a csúcsra, vagy a felvonó szolgáltatását választják. A pálya enyhe lejtésének köszönhetően gyerekeknek, kezdő síelőknek és családoknak is alkalmas. A kellemes kikapcsolódást a kiváló hangosítás és a teljes pályát érintő világítás biztosítja.

A tavaszi, vagy őszi időszakban érdemes a környéken túrázni: a látvány magáért beszél. A 196 méter magas Kékestetői tévétorony már messziről észrevehető. Kekes_turaAz antennatorony jelenlegi formája 1981-ben készült el. A torony kilátóteraszáról tiszta időben a Tátra vonulatait is látni lehet. A fedett körpresszóban csillapíthatjuk éhségünket. Ezt követően érdemes elkészíteni a fotónkat a csúcsot jelző kővel. Kihagyhatatlan túra az Ilona-völgy, Disznó-kő és a Pisztrángos-tó. Az Országos Kéktúra, mely jelzett  turistaútjain Magyarország északi tájait lehet bebarangolni, a Kékestetőt is érinti.

 


A meseszép panoráma, az elragadó természeti látnivalók mellett a magaslati levegő is jótékony hatással van egészségünkre. A Kékes 1963 óta hivatalosan klimatikus gyógyhelynek számít. Csonka László vállalkozó felismerte, hogy a magaslati levegőnek gyógyító hatása van. 1932-ben gyógyszállot nyitott légúti betegségekben, idegrendszeri zavarokban, álmatlanságban szenvedő betegek számára. A háború idején német hadikórházként működött, napjainkban az ország második legnagyobb tüdőgyógyintézete ként működik.

A Mátra legszebb körútján az ország csúcsának elragadó természeti csodáit fedezheted fel velünk az augusztus 20-i hosszú hétvégén. Töltődjünk fel élményekkel! 🌳🥾🐾

alfatours

2020.07.21.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

ÚJDONSÁG

Illatos levendulaszüret Tihanyban
2024.06 .22. - 2024.06 .22.
1 nap
18 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Ajánlat megtekintése
Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!