Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

A világ 15 legveszélyesebb útja

hegyi
út,
kanyargós
út,
road,
érdekes
utak

Ezeken az utakon autózni minden, csak nem egy pihentető utazás, amin az ember kedélyesen, zenét hallgatva vesz részt…

 

1. Transzfogarasi út Kárpátok, Románia

Fogarasi Havasok
Ez a 90 km-es út a Fogarasi-havasok központi részén keresztül észak-déli irányban köti össze Alsóárpás és Curtea de Argeș településeket. Az út 2042 m magasságig vezet fel, majd egy alagúton halad át a főgerinc alatt. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. Az út lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva. A hóviszonyoktól függően októberben vagy novemberben lezárják és csak június elején, közepén nyitják meg újra.  


Alaszka
2. Dalton autópálya, Alaszka, USA

A James. W. Dalton autópálya az USA-ban népszerű tévés show-nak, az Ice Road Truckersnek köszönheti hírnevét. A kietlen tájon kanyargó 666 km-es autópályát csak három kis falu szegélyezi.

3. Khardung La, India

India

Bár állítólag ez a világ legmagasabban elhelyezkedő, autóval is járható útja, valójában léteznek ennél is magasabban lévő utak. Ennek ellenére 5359 méteres átlagos tengerszint feletti magasságával a Khardung La is eléggé magasan húzódik…Bolivia
4. Yungas Road, Bolívia

Ez talán a legveszélyesebb útja, ami 2-300 emberéletet követel évente. A Yungas gyilkos szerpentinként kanyarog, oldalát egy 610 méteres meredély szegélyezi, ami elég ijesztővé teszi itt a vezetést.

5. Guoliang-alagút, Kína

Kina
A Taihang-hegységet átszelő alagutat a helyi lakosok építették. 1972-ig a sziklafalba vájt keskeny ösvény jelentette az egyetlen kapcsolatot, ami Guoliang falut összekötötte a külvilággal. Az 1200 méter hosszú, 4 méter széles, 5 méter magas alagutat 5 éve fejezték be – azóta lehet autóval is megközelíteni a falut.


Egyiptom

6. Dakhla oázis, Egyiptom

A Nyugat-Szahara mélyén rejtőző Dakhla oázisba vezető úton a sivatag összes veszélye leselkedik az utazókra – ám a bámulatos panoráma talán kárpótlást jelent.

7. Hana, Hawaii

Hawai

Ez a 104 km-es út a Maui szigetén fekvő Kahului és Hāna várost köti össze. A keskeny, kanyargó országúton 59 híd található, ezek közül 46 egysávos. Az úton sok, turisták által kedvelt célpont közelíthető meg, azonban a 31-es út nevű szakasza már le van zárva a forgalom elől az arrafelé gyakori földcsuszamlások miatt.

8. Kolima autópálya, Szibéria, Oroszország

OroszorszagA Kolima autópályát elítéltek és politikai foglyok építették Sztálin parancsára. Ez az egyetlen jelentős út, ami Jakutszkba be és onnan kivezet. A “Csontok Útja” néven is ismert út télen-nyáron nagy kihívás elé állítja a turistákat. Télen olyan vastag hótakaró borítja, hogy hagyományos gépkocsikkal teljességgel járhatatlan, míg nyáron az út ingovánnyá alakul, melybe igen könnyen beleragadhatnak a járművek. Éppen ezért külön iparág épült a turisták szállítására: a városba télen elinduló, speciális autók különleges, dupla üvegezésűek, hogy az extrém hideg még véletlenül se juthasson az utastérbe, a motort pedig folyamatosan járatják, különben szinte azonnal lefagyna.

9. Atlanti út, Norvégia

Norvegia

Az út az Atlanti-óceánban található Eide és Averøy-szigetcsoport szigeteit köti össze. A képen látható Storseisundet-híd a leghosszabb az országúton található 8 híd közül.
Kina_2
10. Tianmen hegyiút, Kína

Igencsak kanyargós hegyi szerpentin: a 11 km-es út 99 kanyarral ér fel a hegy tetejére.11. Col de la Bonette, Franciaország

Franciaorszag

Ez a 2715 méteres magasságban kígyózó út a francia Alpokban található, az olasz határhoz közel.Svájc


12. Gotthard-hágó, Svájc

Ez az út köti össze Uri és Ticino településeket.13. Kaukázusi hegyi út, Oroszország

Oroszorszag_2


Ez a keskeny szerpentin Szocsit köti össze a Ritsa-tóval.
Franciaorszag_2
14. Passage du Gois, Franciaország

Ez a valamivel több mint 4 km-es töltésút Noirmoutier szigetét köti össze a szárazfölddel. Csak néhány órán át járható a nap folyamán, apálykor. Dagálykor az Atlanti-óceán ellepi.

15. Zoji La, India

India_2
Ez a kb. 8-9 km-es út Ladakh-ot és Kasmírt köti össze.

 

 

 

 

 

Ha nem is ezeken a veszélyes utakon, de járja be velünk Európa látványosságait változatos útjainkon!

alfatours team

2015.07.15.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!