Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Fedezzük fel együtt Krakkót!

Krakkó,
felfedezés,
túra,
városnézés

Tudtátok, hogy Krakkó egészen 1795-ig Lengyelország fővárosa címet viselte, majd ezt a szerepet Varsó vette át?

Krakkó jelenleg járási jogú város, mely közigazgatási, kulturális, oktatási, gazdasági és turisztikai központként működik.

Krakkó a Visztula folyó partján terül el, lakossága mintegy 760 000 fő. A város főtere, Európa legnagyobb középkori főtere 40. 000 négyzetméteres nagyságával. Ezen a téren található a kéttornyú Mária-templom, valamint a Szent Adalbert-templom is. A teret régi téglaépületek és paloták veszik körül, melyek nagy része több száz éves.

A Mária-templom, mely a város főterén található, Krakkó egyik legszebb temploma, mely az itt található, egyedülálló fából készült szárnyas oltáráról is ismert.

Egy legenda is kapcsolódik a templomhoz, mely szerint két testvér építette a templom két tornyát. Versenyeztek, hogy melyik lesz a szebb, magasabb torony. Sajnos a történet nem végződött jól, az egyik testvér annyira győzni akart, hogy megölte a testvérét, de azután nem sokkal a saját életét is kioltotta, annyira kínozta a lelkiismeret furdalás.

Krakkó egyik legjellegzetesebb épülete az úgynevezett Posztócsarnok. Az épület a 15. században élte virágkorát, a  kereskedelem egyik fontos központjaként volt számon tartva.
A keletről érkező áruk ide érkeztek be, majd innen indultak újra útnak. A Posztócsarnok jelenleg is működik, az épületben főként szuveníreket szerezhetünk be.

Lengyelország történelmében fontos szerepet töltött be a Waweli székesegyház Krakkóban hiszen itt koronázták meg a legtöbb lengyel királyt és itt is nyugszanak.
II. János Pál pápa ebben a székesegyházban tartotta az első istentiszteletét 1946-ban.

Krakkótól nem messze találhatóak a wieliczkai sóbányák, melyek az ország legrégebbi sóbányái. A bánya egyedülálló mikroklímával rendelkezik, melynek a nagy pára- és nátrium-kloridtartalom mellett állandó hőmérséklete (körülbelül 12-14 °C), nyomása, ionizációja és megvilágítása van, jelentős a mangán, magnézium és mésztartalma. A 135 m mélyen fekvő Wessel-tó termébe légúti betegségekben szenvedőknek hoztak létre rehabilitációs központot.

Ha te is szívesen felfedeznéd a csodás Krakkót, tarts velünk a Krakkó és Wieliczka sóbánya programunkra!

alfatours

2016.10.07.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!