Alfatours Kft. 2092 Budakeszi, Fő utca 211. H-P 10-16 +36 23 656 300, 0-24: +36 70 77 44 877

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás

Koronavírus
hivatalos
tájékoztatás

Tisztelt Utasaink!

2020. március 16. hétfőtől irodánk "home office" üzemmódban dolgozik.
A telefonhívásokat fogadni hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között van lehetőségünk.
Kérjük, hogy minden esetben írjanak emailt az info@alfatours.hu címre. Minden levélre válaszolni fogunk. Megértésüket köszönjük. 

A tömeges lemondások hatalmas terheket rónak irodánkra. A levelek megválaszolásával, az utazási szerződések és számlák sztornózásával, az utalványok kiállításával késedelemben vagyunk. Szíves elnézésüket és türelmüket kérjük. Minden kedves utasunk sorra fog kerülni. Köszönjük szépen!

 
 

Irodánk a koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzetben a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) friss ajánlásait, a hatályos jogszabályokat és az Alfatours Kft. Általános Szerződési Feltételeit figyelembe véve jár el a következő módon:

 

2020. március 14-én 14 órakor irodánk törölte az összes külföldi kirándulását a márciusi és az áprilisi időpontokra. A kialakult járványügyi helyzet vis major.

 
Ennek ellenére irodánk nem szeretné, ha egy utasunkat is anyagi kár érné, így mindenki átfoglalhatja a befizetett kirándulását egy másik időpontra vagy kérheti az összeg utalvány formájában történő "konzerválását". A befizetett összegek utalványra történő átváltása esetén azok egy évig érvényesek.
Átfoglalás vagy utalvány kérés esetén semmilyen módosítási díj, adminisztrációs díj stb. nem kerül felszámításra.
 
A befizetett utasainkat irodánk külön kiértesíti.
 

A május 9. és minden utána következő időpontról a jövőben döntünk.

 
Itt olvasható irodánk 2020. február 26-án kiadott tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatos visszamondások esetére:
 
Amennyiben befizetett kirándulást szeretnének visszamondani az ÁSZF vonatkozó pontjai a következőek:
 
A fő szabály szerint, ha az utazó mondja fel a szerződést, akkor az ÁSZF szerinti bánatpénzt köteles megfizetni, de a részvételi díj ezen felüli része visszajár számára, legkésőbb 14 napon belül (21. § (1) és (5) bekezdés).
 
Az ÁSZF ide vonatkozó 12. és 13. pontját ide másoljuk:
 
12.Az utas az utazás megkezdése előtt az utazási szerződést írásban tett nyilatkozattal bármikor felmondhatja és jogosult a részvételi díj haladéktalan, de legfeljebb 14 napon belüli visszautalására. Ha az utazási szerződést az utas a foglalást követő 15 napon túl mondja fel, a részvételi díj 10%-át vagy minimum 2500 forint bánatpénzt köteles fizetni 
 
13.A bánatpénz összege nem a 12. pont szerinti 10% vagy minimum 2500 forint, hanem a jelen pont szerint a részvételi díj százalékában meghatározott összeg, ha a szerződés utas általi felmondására az utazás megkezdését megelőzően az itt meghatározott időpontokban kerül sor. Amennyiben az utas a szerződést a tervezett utazás időpontja előtt 60 napon belül mondja fel, az alfatours részére a részvételi díj százalékában a következő bánatpénzt (min. 2.500 Ft) köteles fizetni:
60-35. napon belüli felmondás esetén 15%;
35-28. napon belüli felmondás esetén 25%;
27-15. napon belüli felmondás esetén 50%;
14-7. napon belüli felmondás esetén 70%;
7 napon belüli felmondás esetén, vagy ha felmondás nélkül nem vesz részt az utazáson 100%.
 
Amennyiben azonban az utazó felmondása arra tekintettel történik, hogy a Kormány utazásra nem ajánlott országok közé sorolja az érintett célállomást, vagy annak közvetlen környezetét, úgy jogosult a teljes részvételi díj visszatérítésére legkésőbb 14 napon belül. További kártérítésre ugyanakkor nem tarthat igényt. (21.§ (3) és (5).

A fenti ajánlásokról a Konzuli Szolgálat hivatalos honlapján lehet tájékozódni: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek  
 
Mi azt javasoljuk, hogy a visszamondás helyett inkább későbbi időpontra való átjelentkezést válasszák.
Felmerülő kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

alfatours team

alfatours

2020.02.26.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Íratkozz fel hírlevelünkre

Adja meg email-címét, és értesítjük a friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!