Alfatours kft 2092 Budakeszi, Fő utca 211. E-mail: info@alfatours.hu +36 70 77 44 877, H-CS 10-14h, péntek zárva: +36 23 656 300

Megbúvó csodák Földünk vizeinek mélyén

tenger
alatti
világ,
óceánok
mélyén,
óceán,
elsüllyedt
világ

Földünk jelentős részét víz borítja, és lehetetlen lenne teljesen feltérképezni, mit rejt az óceánok, tavak feneke. Vannak azonban olyan objektumok, amelyekre véletlenül bukkantak, és sok fejtörést okoz - vagy okozott - a kutatók számára. Ilyen például az amerikai Michigan-tó fenekén húzódó kőképződmény, illetve az elsüllyedt város Kuba alatt. Ezekből válogattunk.

A Michigen-tó fenekén 2007-ben az angliai Stonhengehez hasonló képződményt találtak. Ahogy a szárazföldi verziójánál, ennél sem tudják, hogy hogyan és miért került oda.

A Balti-tenger fenekén található furcsa formája, hatalmas kőtömbre rögtön ráfogták, hogy egy elsüllyedt UFO, de később kiderült, hogy csak megkövesedett láváról van szó.

A japánnál található Yonaguni Monument elnevezésű lépcsős, tengeralatti kőképződményt a piramisokhoz hasonlítják, azonban kutatók szerint csak az elemeket koptatták ilyen formájúra.

Azonnal a gabonakörökhöz hasonlították a Japán partjainál felfedezett különös vízalatti formákat. Később azonban rájöttek, hogy a furcsa alakzatokat egy ritka gömbhal fajta állítja elő.

Szabályos geometriai testeket találtak a tenger alatt Kubában 2001-ben. Ha egyértelműen bizonyítható lenne, hogy emberi kéz által jöttek létre, hivatalossá válhatna, hogy egy ősi szigetre bukkantak.

A Bimini út néven elhíresült képződmény a Bahamákon található. Funkciójával azonban a tudósok nem értenek egyet. Egyesek szerint emberek által létrehozott építményról van szó, mások szerint azonban csak a természet alakította ilyen formájúra.

Tengerparti csobbanásaink, útjaink során, például Opatijában, Piranban te is kipróbálhatod a víz alattivilág felfedezését.

alfatours team

2019.12.18.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Opatija egynapos csobbanás
2022.08 .20. - 2022.08 .20.
1 nap
Akció:17 090 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Vasárnapi semmeringi élmények Pokol-völgye látogatással
2022.09 .04. - 2022.09 .04.
1 nap
11 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Gasztro kirándulások

Gasztro kirándulások

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!