Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Idén se hagyjátok ki a tátrai síelést!

síelés
szezon
Tátra
kabin
felvonó
síterep
hóhelyzet
Donovaly
síközpont

A korábbi évekhez képest a Tátrában lassabban indul az idén a síszezon,mivel viszonylag enyhe az időjárás az évszakhoz képest. Ennek ellenére a héten 15 jelentősebb síterep van nyitva, mint például Donovaly, Jahodná, Chopok és a Ski Bachledová, valamint a hétvégéig további síközpontok nyitnak ki.

A szlovákiai síközpontokban lévő aktuális hóhelyzetről tájékoztató holidayinfo.sk honlapot üzemeltető Sitour ügynökség jelentése szerint az elmúlt hétvégén 25 síközpont üzemelt a szlovák hegyekben.

Az, hogy az idei szezon a szokottnál némileg lassabban indul, a síközpontok üzemeltetői szerint az évszakhoz képest viszonylag enyhe időjárásnak tudható be.

“Természetes hóból a szezonhoz képest valóban kevesebb van, ám a pályákon a körülmények a mesterséges havasításnak köszönhetően nagyon jók” – mondta az MTI-nek Lenka Matasovská, a Magas Tátra régió helyi idegenforgalmi szervezetének (OOCR) igazgatója, aki szerint azonban a sífutásra a Tátrában egyelőre kevés helyen adottak a feltételek.

Marek Harbulák, a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség (ZCR) igazgatója ugyanakkor optimista, jó szezonra számít, elsősorban az utóbbi időszakban végrehajtott fejlesztések miatt, valamint azért, mert a síközpontok közelében több wellness- és élményfürdő épült, ahol a fáradt síelők feltöltődhetnek.

Kapcsolódjunk ki Donovalyban, az egyik leghangulatosabb síparadicsomban!

alfatours

2013.12.16.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!