Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Friuli Venezia Giulia télen is téged vár...

Friuli
Venezia
Giulia
télen
is
téged
vár

FRIULI VENEZIA GIULIA TÉLEN IS TÉGED VÁR...

 

Friuli Venezia Giulia megye hegyvidéke



Zoncolan

 

A Ravascletto település szomszédságában található Zoncolan számos sípályája lélegzetelállító kilátást kínál a közeli fenséges hegycsúcsokra.  Nem számít mennyire vagy felkészült: itt bármilyen szintnek megfelelő pályát is találsz 22 km hosszan. Freestyle Aréna várja a snowboardosokat, széles, minden síelő számára megfelelő pályákkal és számos menedékházzal, ahol megállhatsz és élvezheted az àpres ski party-kat.  Szervezett, éjszakai séták hótalpakon, kirándulások fat bike-kal vagy alpinista síelés: bármelyiket választod, jól fogod magadat érezni. 
A közeli, egész évben nyitva tartó Arta Terme termálfürdőkben egy pihentető wellness csobbanással zárhatod a napod. 

 

Fotó:  Luciano Gaudenzio

 

Forni di Sopra

 

A Dolomitok Friuliban található nyúlványa által uralt Forni di Sopra tökéletes egy személyre szabott téli pihenéshez. A családosok számára tökéletes úti cél a Fantasy Snow Park, amely a gyerekek számára teljes biztonságot nyújtó szánkó- és  csúszka pályák szórakoztató egyvelegét adja. A különböző nehézségi fokú pályák lehetővé teszik a kezdők számára is az alpesi síelést, a tapasztaltabbak pedig kipróbálhatják magukat izgalmas és nehéz pályákon. A híres Dolomiti Nordic Ski sífutópályái között szereplő Forni di Sopra mesebeli tájakon kanyarodó pályákkal hívogat sífutni.  Szervezett hótalpas túrák, tematikus kirándulások természettudományokban jártas túravezetővel, illetve mászófal egészíti ki a téli vakáció ajánlatait. Egy modern uszodakomplexum is rendelkezésre áll a sport fáradalmai utáni regenerálódást elősegítve.  

 

Fotó: Ulderica Da Pozzo 

 

Sappada

 

A Dolomitok csodálatos hegyeivel körülvett Sappada igazi alpesi gyöngyszem. Sappada kis falvai között be tudod lélegezni a történelmet és az ősi hagyományait. Alpesi síelés, snowboardozás, jégmászás és persze sífutás, mind gyakorolható téli sport Sappada területén. A sífutást a völgyben található körpályán végezheted, miközben több élsportolóval, esetleg olimpikonnal is találkozhatsz. Ha szervezett túrákra vágysz, nem fogsz program nélkül maradni: minden igénynek megfelelő hosszúságú hótalpas túrák, téli séták a Piave folyó mentén és a körülötte elterülő erdősávban gyalog, lóháton vagy akár hintón. Izgalmas túrák a kalandparkban is várnak. Az Alpok legnagyobb havas játszótere, a Nevelandia pedig minden generációnak egyaránt remek szórakozást biztosít.

 

Fotó: Nicola Brollo

 

Sauris-Zahre

 

Sauris neve a helyi nyelven Zahre, egy autentikus hegyi falu Friuli Venezia Giulia megyében. Ez a környék azonos nevű taváról, kézműves söréről és DOP elnevezésű  füstölt, nyers sonkájáról ismert. Ha alpesi oázist és érintetlen természeti környezetet keresel Sauris a megfelelő úti cél. Itt kipróbálhatod magadat a különféle téli sportokban. Az első csúszásra alkalmas a 2,5 km-es sípálya vagy gyakorolhatod a sífutást a 9 km-es körpályán. Ha nem síelsz vagy csak egy szünetet szeretnél beiktatni akkor várnak a szervezett hótalpas túrák, a kocsikázás vagy a szénafürdő, a szaunák és a hidromasszázs. Mindez a Sport, wellness és jólét fürdőben. 

 

Fotó: Ulderica Da Pozzo 

 

Piancavallo

 

A modern sífelvonók 17 km sípályát szolgálnak ki a síelők és a snowboardozók számára. Piancavallo csúcsairól megcsodálhatod Friuli Venezia Giulia alattad elterülő síkságát: a maranoi lagúnákat és az Adriai-tengert. Ez az igazi téli üdülőhely különleges létesítményeket is kínál, például a Nevelandia játszóteret a legkisebbeknek. A Snowboard Funk Parkot a freestyle szerelmeseinek és egy kivilágított, éjszaka is igénybe vehető pályát a sífutáshoz. Sport minden értelemben és minden évszakban: mászófalak, túraútvonalak, hegyi kerékpározás és wellness minden mennyiségben. Jégstadion, bobpálya, Palasport 4 játéktérrel és még sok más attrakció a vakáció aktív eltöltéséhez, mint futball, tenisz, teke és minigolf pályák.

 

Fotó: Luciano Gaudenzio

 

Tarvisio 

 

A Júliai-Alpok Olaszországban található területe 24 000 hektárral a legnagyobb állami erdő. Tarvisio Olaszország, Szlovénia és Ausztria találkozási pontja, a nyelvek és kultúrák egyedülálló és határtalan kereszteződése. 24 km síelhető pálya közül érdemes megemlíteni a 4 km-es Di Prampero lejtőt, amely a lélegzetelállító Lussari-hegyről ereszkedik le. A csak haladó síelők részére ajánlott pálya éjjel is kivilágítva várja az érdeklődőket. Sífutó pályák az Arena Paruzziban várnak. Ha nem síelsz vagy pihenésre vágysz hótalpas túrákra indulhatsz vagy szervezett hegymászásos vehetsz részt. Ezen felül vár a kocsikázás, szervezett, közös séták, kutyaszánozás a Fusine tavaknál, bobpálya és vidámpark kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tarvisióban a hó és a jég mindenki számára elérhető. 

 

Fotó: Fabrice Gallina

 

Sella Nevea

 

A Sella Nevea Friuli Venezia Giulia és Szlovénia között, az országhatáron található. Át lehet síelni egyik országból a másikba a Canin-hegyen. Tengerszint felett 1.100 méteren kezdődik itt az élet és 2.000 m magasságig tart az összesen 15 km-es, határokon átívelő pályarendszer. 10,5 km Olaszországba és 4,5 km Szlovéniába esik. Ebben a magasságban tavasszal is lehet síelni. Sella Nevea freeride paradicsom is: csodás pályán kívüli, de megjelölt, változó nehézségű pályákon teheted próbára magad. A gyors és modern felvonók lehetővé teszik, hogy hamar eljuss a magasban található kiindulóponthoz. A völgy alján oktatási pályák találhatóak a kezdéshez. Sella Nevea területe különösen alkalmas síelésre, akár biztonságos alpesi vezetőkkel. Ha nem síelsz vagy egy-egy napra másra vágysz csak választanod kell az alpesi idegenvezetők által szervezett nappali vagy éjszakai hótalpas, jégfalmászás vagy téli kenus programok közül, amely Cave del Predil tavon kerül megrendezésre. 




Fotó: Carlo Spaliviero 

 

 

alfatours

2022.10.25.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!