Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

A legszebb tavak Európában

várps
tópart
tenger
Balaton
Plitvice
túra
úticél
Európa
víz

Hallstatti-tó, Ausztria 

Ausztria egyik legbájosabb tóparti városának Hallstattot tartják. A város számos programmal várja az ide látogatókat: hajókázhatunk a tavon, hegyi vasúttal is utazhatunk, és ellátogathatunk a régi sóbányába. Ha kedvet kaptál, tarts velünk Ausztria ékszervárosába: https://alfatours.hu/utazasok/bad_ischl_es_hallstatt_egynapos_kirandulas!

Balaton 

A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. A nyár folyamán a “magyar tenger” számos programmal várja az érdeklődőket.

Békás-tó, Erdély 

A hatvanas években épült Békási-víztároló Románia legnagyobb víztározója. A tó az 1904 méter magas Csalhó tövében fekszik, mélysége akár a 90 métert is elérheti.

Bledi-tó, Szlovénia 

A gleccservájta Bledi-tó felett egy szirten áll a Bledi vár. Ha szeretnétek, hogy rátok találjon a szerencse, akkor a tó közepén, egy kis szigeten álló Nagyboldogasszony-templom harangját mindenképpen kongassátok meg háromszor.

Mamry-tó, Lengyelország 

Érdemes megnézni Lengyelország második legnagyobb tavát, mely a mazuri vizek része.

Königsee, Németország 

A müncheni Königsee 190 méter mély. Az 1978-ban alakult Berchtesgaden Nemzeti Parkban számos hegyi túrán vehetünk részt, akár gyalogosan, akár hegyi vasúttal. Hajóval eljuthatunk a lóhere alakú Szent Bartholome-templomhoz.

Garda-tó, Olaszország 

Észak-Olaszország egyik legkedveltebb úti célja a Garda-tó, partján számos stranddal és szállodával, valamint kempinggel. Olaszország legnagyobb tavát északról az Alpok déli csúcsai határolják, míg a déli része már a Pó-síkságba nyúlik.

Genfi-tó, Svájc 

A Genfi-tó Közép-Európa második legnagyobb területű édesvízi tava a Balaton után. A tó érdekessége, hogy két ország „osztozik” rajta, hiszen 60 százaléka Svájchoz, míg 40 százaléka Franciaországhoz tartozik.

Plitvicei-tavak, Horvátország 

A tengerpartokon kívül is van élet Horvátországban, a Plitvicei-tavak vidékén különösen. Az összesen 16 tó észak–déli irányban húzódik a Kapela-hegységben, és közel 200 vízesés köti össze őket.

Melissani-tó, Görögország 

1951-ben fedezték fel a Melissani-barlangot és az abban lévő tavat. Érdekessége, hogy a 25-30 méter mély vizét délben egy időre átlátszó türkizkékké „színezi” a napfény. A tó vize egy méterrel a tengerszint fölé ér, így édesvíz és tengervíz keveréke.

 

alfatours

2014.07.18.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!