Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

A világ 10 legszebb szökőkútja

világ,
szökőkút,
legszebb

1. Bellagio szökőkút, Las Vegas

A Bellagio Hotel mesterséges tava közepén található a Bellagio szökőkút bizonyos időközönként zene és fényjátékkal kísért „táncoló vízzel” kápráztatja el az arra járókat.


2. Trevi-kút, Róma

A barokk stílusú, XVII. században épített kút nemcsak Fellini remekműve, az Édes élet (és benne Anita Ekberg feledhetetlen fürdőzése) miatt lett híres. A legenda szerint aki pénz dob a kútba, az biztosan vissza fog térni az örök városba.


3. Mágikus szökőkút a Montjuïc hegynél, Barcelona

Az 1929-es világkiállításra épült szökőkutat az 1992-es olimpiára teljesen felújították. A Montjuïcnál található látványosság szintén fény- és hangjátékkel varázsolja el a turistákat és a helyieket egyaránt.

 

4. A Jólét szökőkútja, Szingapúr

A Jólét szökőkútja Szingapúr egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában található. A Guiness Rekordok Könyve szerint a világ legnagyobb szökőkútja esténként lézershow-val „rukkol elő”.

5. Népek Barátsága szökőkút, Moszkva

Az erősen propagandisztikus céllal megépített szökőkút az egykori Szovjetunió fővárosában, Moszkvában található. A tizenhat aranyozott szobor az egykori szovjet tagköztársaságokat jelképezi. Éjszaka színes fényekbe öltözik a kút, a színek óránként tizenhatszor változnak.

 

6. Fontana di Tivoli, Tivoli

A Tivoliban található UNESCO világörökség részét képező Villa d’Este meseszép kertje és szökőkútjainak megtekintése a legnépszerűbb egynapos „kiruccanás” Rómából. A palotát a XVI. században építtette Ippolito d’Este bíboros, Lucrezia Borgia és Alfonso d’Este fia; a kertben kétszáznál több szökőkutat csodálhatunk meg.


7. Fahd király szökőkútja, Dzsidda, Szaúd-Arábia

A híres szökőkút a saját kategóriájában a legmagasabb a világon. A Vörös-tenger partjára 1985-ben épült látványosság 312 méter magasra lövi ki a tengervizet, és Dzsidda minden környékéről látható.

 

8. Archibald szökőkút, Sydney

Az első világháború emlékére állított szökőkút erősen görög-római hatást mutat. A középen álló, bronzból készült Apolló-szobor különböző, mítoszokból ismert figurákkal van körülvéve.

 

9. Sámson-szökőkút, Szentpétervár

Az „orosz Versallie-nak” nevezett Carszkoje Szelo palotaegyüttes és a hozzá tartozó kertek egyik ékessége a Sámson-szökőkút. Az 1730-as években emelt kút azt a jelenetet mutatja be, amikor Sámson puszta kézzel széttépi az oroszlán állkapcsát. A kompozíció Oroszország győzelmét jelképezi Svédország felett az északi háborúban.

 

10. Swarovski-szökőkút, Innsbruck

A különleges, fejet formázó szökőkút a Swarovski cég által fenntartott Kristálymúzeum előtt áll. A bejáratot őrző Óriás körül kristályliget gyönyörködteti a látogatókat, bent pedig további csodák várnak.

 

Képek feltöltése folyamatban! Addig is nézzétek meg eseménynaptárunkat!

alfatours

2015.12.17.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!