Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Jövőre nyílik meg a Magyar Zene Háza

magyar,
zene,
háza,
megnyitás,
2021,
rendezvényközpont

2021-re készül el az építmény:

A Magyar Zene Háza épületének tartószerkezete mostanra elérte legmagasabb pontját. A térszint alatti terekben is előrehaladott állapotban vannak a kivitelezési munkák, így 2021 második felében a Liget Budapest projekt keretében épülő intézmény megnyithatja kapuit a látogatók előtt.Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa azt mondta,hogy egy egészen egyedülálló komplexitású zenei központ jön létre az egykori Hungexpo irodaházak területén: Budapest így nem csak egy új koncerthelyszínnel gazdagodik, hiszen a Magyar Zene Háza több funkcióval rendelkezik. A hármas funkciójú épület, melyet a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szu tervezett, egyaránt szolgál majd állandó és időszaki kiállítások otthonaként, működik zenepedagógiai központként valamint zenei beavatás színtereként, emellett pedig zenei eseményeknek is otthont ad.A térszint alatt kap helyet egy állandó kiállítás, a zene mibenlétét és történetét tekinti át, valamint egy időszaki kiállítótér is. Ennek első tárlata a magyar popzene történetét fogja bemutatni. Az első szint rendezvénytérként fog funkcionálni, itt számos bel- és kültéri zenei eseményt fognak lebonyolítani, míg a tetőtérben a zenepedagógiai műhelyeket helyezik el.
A beszámoló szerint rövidesen helyére kerül az Európában egyedülálló üveghomlokzat, valamint a különleges, organikusan hullámzó tetőszerkezet is, hiszen jelenleg már a térszint felett történik a szerkezetépítés.

Ugyan az épület csak jövőre nyílik, de ha addig szeretnétek egy jó kis zenés programon részt venni, gyertek velünk a Bécsi Filharmonikusok koncertjére  schönbrunni kastély parkjába!

alfatours

2020.02.24.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!