Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Legnépszerűbb alfatours úti célok 2019-ben #2 : Mariazell

Ausztria
kegyhely
vasút
túra

A legkedveltebb alfatours kirándulások, túrák mini cikksorozatának 2. részében az Alpok hegycsúcsai által körülölelt csodás városkát, Mariazellt hozzuk el Nektek. 

Az Alpok lejtőin található Mariazell Ausztria egyik ikonikus városa. Rengeteg lehetőséget kínálmariazell_bazilika látogatói számára, köztük túrázást, biciklis túrákat vagy síelési lehetőséget. De ami miatt Mariazell városa igazán fontos, az az ott található Mária kegytemplom. A zarándokok már a 12. század óta keresik fel Mariazell városát a Szűzanya segítségére számítva. Mariazell legfontosabb helyszíne ilyen szempontból a Bazilika, ahol Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és Szűz Mária képe található, amelyet még I. Lajos ajándékozott a kegytemplomnak.

A város nevéhez és kegytárgyaihoz kapcsolódó legendákról bővebben az alábbi linken olvashatsz. 

 

A gótika és a barokk jegyeit ötvöző háromtornyú bazilika a város jelképe. A város azonban nemcsak a kegytemploma révén nyújt látnivalókat. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt felejthetetlen élmény a Mézeskalács Manufaktúra. mezeskalacsMegismerkedhetünk a mézeskalács készítés titkával, megtekintjük hogy készülnek a finom mariazelli különlegességek, és a vezetett manufaktúra bejárás végén még kóstolásra is nyílik lehetőség.  

A város központjából néhány perc alatt kabinos felvonóval juthatunk fel a Bürgeralpe-hegy tetejére. A kirándulókat a csodás panorámán túl egy kilátótorony és egy élménypark várja. 

A felvónon kívül érdemes kipróbálni Ausztria leghosszabb keskeny nyomtávú vasútvonalát. mariazell_vasut 1898-ban a vonal megnyitásakor a forgalmat gőzmozdonyokkal indították be, majd természetesen villanymozdonyok vették át a szerepet. A vonat szerpentineken keresztül kapaszkodik fel, összesen 16 alagúton és 10 viadukton halad át. Az alpesi vonatozás hatalmas élmény mindenki számára.

 

alfatours

2020.04.17.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!