Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Alkotások az ember keze által – A világ legkülönlegesebb épületei

különleges,
világ,
épület,
alkotás,
kéz

Olyan alkotásokat láthatsz ebben a cikkben, amiket hihetetlenül kreatív és annál tehetségesebb építészek alkottak meg! Most te is megcsodálhatod a világ legkülönlegesebb épületeit szerte a világon! Lássuk hát ezeket a hihetetlen építményeket:


1. Waldspirale – Darmstadt, Németország

Minden sarok körívként van kialakítva, nem lehet találni benne 90 fokos sarkat. Ezen kívül a több, mint 1000 ablak mind különböző méretű és típusú, illetve az összes ajtókilincs is eltérő.

2. Természetes lakóház – Wales, Egyesült Királyság

A család olyan házban akart élni, aminek minimális a negatív hatása a környezetre, így megépítették ezt a természetes lakókörnyezetet.

3. Sagrada Familia – Barcelona, Spanyolország

Gaudi híres templomát 2026-ban tervezik befejezni, 100 évvel az építész halála után. A templom Barcelona egyik fő látványossága, hihetetlen kidolgozottsággal és stílusban épült, kívül belül.

4. Nemzeti színház – Peking, Kína

Az 5.452 fő kapacitású színház búráját titániumból és üvegből építették. Egy mesterséges tavat is kialakítottak az épület köré, így messzebbről nézve olyan hatást kelt, mintha egy üvegtojás lebegne a vízfelszínen.

5. Nautilus ház – Mexico city, Mexico

Egy 2 gyerekes fiatal pár megunta a hagyományos házukat, ahol addig éltek, és egy természethez közelebbi házat álmodtak meg maguknak. Így döntötték el, hogy építettnek maguknak egy csigaházat.

6. Longaberger kosárépület

Az irodaépület tulajdonosa a Longaberger cég, ami fakosarak forgalmazásával is foglalkozik. Innen jött az ötlet az épület homlokzatához.

7. Kő ház – Guimaraes, Portugália

2 kiálló szikla közé építettek egy házat, ami igazából bele olvad a sziklákba. Elvileg a Flintstone rajzfilmek ihlették a tervezőt. A ház egy elhagyatott vidéken fekszik, golyóálló üvegből készültek az ablakok és 200 kg-ot nyom a bejárati ajtó.

8. Kortárs múzeum – Rió, Brazília

A modern épületet úgy építették meg, hogy egy repülő csészealjra hasonlítson. A bemutatóterem kapacitása csupán 60 fő.

9. Kansas városi könyvtár – Missouri, USA

Egy könyvespolcot szimbolizál a 22 db 9 méter magas könyvből készült külső homlokzat. A helyi lakosok szavazás alapján választhatták ki, hogy melyik könyvek legyenek ily módon felépítve.

10. Palota – Franciaország

Az épület kavicsokból van kirakva, ezért is tartott több, mint 30 évig a felépítése. Több építészeti stílust találunk benne, valamint a Bibliából és a Hindi mitológiából is találunk elemeket.

11. Hallgrímur temploma – Reykjavik, Izland

A Lutheránus templom Izland 6. legmagasabb épülete. Úgy alakították ki, hogy az Izlandon gyakori bazalt lávafolyamokra emlékeztessen.

12. Habitat 67 – Montreal, Kanada

Az 1967-es világkiállítás legfőbb témája a lakások és a lakóépületek volt, emiatt épült fel ez a lakókomplexum. Az egyes lakások elhelyezése miatt minden lakásnak megmaradt a privát szférája, vagyis nem tudnak a szomszédok bekukucskálni. Így képzelték el anno az egyre növekvő városokat, vagyis hogy így férhetett volna el minél több lakás egymás mellett úgy, hogy mégis megmaradjon a magánszféra.

13. Guggenheim múzeum – Bilbao, Spanyolország

A kortárs művészetet bemutató múzeum több összekapcsolt épületből áll. Hatásában egy óriási szobor az épület.

14. Guell park – Barcelona, Spanyolország

Gaudi kertje Barcelona szívében, teli szobrokkal, érdekes épületekkel. Hihetetlen látvány.

15. Föld ház – Lostorf, Svájc

A svájci család a hegyoldalba építette álmai házát. 356 négyzetméteres, 2 emeletes, és 2 különálló lakrészt tartalmaz. A tervező több hasonló épületet épített.

16. Forgó felhőkarcolók – Dubai

Az épület szintjei egymástól függetlenül tudnak mozogni.

17. Fordított ház – Szymbark, Lengyelország

Helyi üzletember azért építette meg ezt a teljesen berendezett házat, hogy a kommunizmus és a világ jelenlegi állapota ellen tüntessen. Be is lehet menni, a házba, minden fejjel lefelé van. Sokan szédülésről panaszkodnak, miután kijönnek.

18. Biógömb – Montreal, Kanada

76 méteres átmerőjű, és 62 méter magas víz és természetmegóvási múzeum. Eredetileg csak a gömb volt, utána építettek bele épületet is.

19. Atomium – Brüsszel, Belgium

Az 1958-as világkiállításra készült emlékmű, ami a korszak atom őrületét szimbolizálja.

20. A deformált ház – Sopot, Lengyelország

A tervezőt gyermekrajzok ihlették. Az épület teljesen beleillik a környező épületek arculatába, de torzított jellege miatt ez Lengyelország leggyakrabban fotózott épülete.


Képek feltöltése folyamatban! Ha ti is szeretnétek ezekhez hasonló fantasztikus épületeket élőben is megnézni, csatlakozzatok Salzburg-Neuschwanstein-Hallstatt 3 napos kirándulásunkhoz.

 

alfatours

2015.06.28.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!