Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Bécs legszebb karácsonyi vásárai

advent
Bécs
főváros
karácsony
forraltbor

A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A Christkindlmarkton kereken 150 árusító standon kínálnak eladásra karácsonyi ajándékokat, karácsonyfadíszeket, édességet és melegítő italokat. A környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. Gyermekek számára különösen nagy itt a kínálat, például egy körhinta, valamint barkácsolás Jézuska műhelyében.
becs_karacsonyi_vasar

Innen nem messze található a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum közötti Maria-Theresien-Platzon a karácsonyi falu. Az adventi időszakban kereken 70 stand kínál itt hagyományos kézműipari termékeket, eredeti ajándék ötleteket, december 27-én pedig a szilveszteri falu foglalja el a karácsonyi falu helyét. Az előkarácsonyi időszakban főleg a fiatalabbak által kedvelt találkozóhely a romantikus karácsonyi falu a régi kórháznál (Altes AKH). A karácsonyi falu közepén két curling pálya várja látogatóit.

becs_karacsonyi_vasarai
 Az Altwiener Christkindlmarkt (karácsonyi vásár) a belvárosi Freyung téren hagyományőrző esemény. Már 1772-ben is rendeztek itt karácsonyi vásárt, manapság kézműves alkotások, üvegdíszek, hagyományos betlehemek és kerámia tárgyak kaphatók. 16 órától ünnepi hangulatú adventi zene tölti be a teret. Néhány lépéssel arrébb az Am Hof adventi vásáron ugyancsak igényes kézműves alkotásokat vásárolhatunk.

A Schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák romantikájával csalogatja látogatóit, karácsony után pedig újévi vásárrá alakul át. A hangulatos piacon hagyományos kézműves termékeket, kézi készítésű karácsonyi díszeket, karácsonyi koncerteket találhatunk, a gyermekeket pedig gazdag gyermekprogram várja, meg egy karácsonyi műhely. Lenyűgöző barokk kulisszák előtt épül fel a Belvedere kastély melletti karácsonyi falu. Az egyedülálló kastélypark bensőséges karácsonyi vásárnak biztosít teret.

Az Art Advent am Karlsplatz a sokrétű gyermekprogram mellett főleg kézműipari termékeket kínál megvásárlásra. Ezen kívül művészeti installációk, élő zenekarok, no meg utcaszínház gondoskodnak a változatosságról. A Spittelberg idilli utcácskáiban helyet kapó karácsonyi vásáron is sok stand kínál kézműipari termékeket, de ugyancsak számos helyen találunk kulináris ajándékötleteket is. Itt az idén először karácsonyi postahivatal is üzemel, saját spittelbergi karácsonyi bélyeggel. 

becs_karacsonyi_vasarai

Rendkívül hangulatos hely az óriáskerék előtti téren rendezett téli vásár. Január 6.-ig itt élményutazásokat rendeznek gyermekek számára, élőzenét hallgathatunk, és vidám showműsorokat élvezhetünk. A Stephansplatzon rendezett karácsonyi vásáron a bensőségesség és a hagyománytisztelet áll előtérben, a 26 stand csúcsminőségű osztrák termékeket kínál eladásra.

Idén te is szeretnél részt venni az adventi forgatagban? Sokszínű ajánlataink között megtalálod a legmegfelelőbbet:https://alfatours.hu/utazasok/adventikirandulasok

alfatours

2015.10.22.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!