Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Karnevál Velencében

karnevál
Velence
forgatag
hagyomány
fesztivál
maszk
gondola
farsang

A velenceiek már a 15. század óta ünneplik a karnevált, de azokban az időkben még csak nemesi társaságok szervezték a fesztivált. Akkoriban még olyan szórakozásnak hódoltak az ünneplők, mint a bikaviadalok vagy kutyák ágyúval való kilövése. A 18. századra Velence a hedonizmus központjává vált, így egyre tovább, néha két hónapon keresztül is tartott. A történelem majd két évszázadon keresztül elfojtotta ezt a hagyományt. 1979-ben mégis újjáéledt a hagyomány, hogy a Velencei karnevál ismét elfoglalhassa helyét a világ leghíresebb fesztiváljai között.

 

A karnevál kezdete pénteki nap. Ekkor egy körmenettel, a La Festa delle Marie-vel indul, amely a körbehalad a város körül. Ezt a következő napon a hivatalos nyitány követi, ami a Szent Márk térről induló maszkos körmenet, majd a a következő napon múltidéző lovagi tornákat rendeznek. A következő péntek a fesztivál csúcspontja, amikor a dózse bálja kerül megrendezésre, ami minden évben máshol kerül megrendezésre, de általában Velence egy palotája szolgál otthonul a jeles esemény számára. Ezt az ünnepélyt is bárki meglátogatja, a belépés feltétele a megfelelő ruha és maszk, valamint pár századdal ezelőtti táncok ismerete.
Az ezt követő szombat és vasárnap a művészetek jegyében zajlik a Szent Márk téren. Ilyenkor különböző zenei és színházi előadásokat tekinthetnek meg az arra járók. A téren emellett a calcio storicot is megfigyelhetik a bámészkodók, ami a foci középkori fajtája, ezt természetesen korhű öltözékben játszanak. Ezek mellett itt választják meg a legjobb és legdíszesebb jelmezeit is. Vasárnap a Canal Grande a főszereplő, amin feldíszített hajók és gondolák menete látható, melyek maszkos utasaikkal csordogálnak végig a városon.
A karneváli hangulatot a városban felbukkanó egyéb látványosságok is színesítik. Az utcákat megtöltik a különböző árusok, zsonglőrök és mutatványosok. A sok beöltözött, maszkot viselő velencei felejthetetlen hangulatot ígér.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Tarts velünk!További info és a jelentkezéshez a link: https://alfatours.hu/utazasok/velencei_karneval_egynapos_kirandulas

alfatours

2013.11.08.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése
Salzburg-Neuschwanstein-Hallstatt 3 napos kirándulás
2024.06 .14. - 2024.06 .16.
3 nap 2 éjszaka
120 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

5 napos kaland Erdélyben
2024.06 .19. - 2024.06 .23.
5 nap 4 éjszaka
137 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!