Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

A világ legkisebb országai

miniállam,
Vatikán,
Monaco,
San
Marino,
Tuvalu,
Nauru

A világ legkisebb országaiban nincsenek távolságok, a népsűrűség sem okoz problémát, mégis mindegyiket feltétlenül látni kell, mert olyan élményeket tartogat az utazók számára, amelyeket kár lenne kihagyni.

San Marino

Méret: 61 km2

Népesség: kb. 30 ezer lakos


Talán nem meglepő, hogy Olaszország enklávéja, a Szent Marinus által 301-ben alapított San Marino igazán népszerű úti cél, mivel egy kolostor köré felépített városról, illetve köztársaságról van szó, amely csodás történelmi emlékekkel, és máig megőrzött középkori hangulattal varázsolja el az embereket.Ez természetesen a kis ország bevételein is meglátszik: a turizmus több mint 50%-át hozza az ország GDP-jének, éves szinten több mint 3 millió turista látogat el ide. Egy olaszországi utazás során mindenképpen érdemes idelátogatni, mivel a XIV. századi Szent Ferenc templom, a San Marino bazilika és a Borgo Maggiore városrész csodás látnivaló, ráadásul a valutával sem lesz gondunk, mert bár San Marino nem tagja az Európai Uniónak, megegyezés alapján használhatja az eurót saját pénznemeként.

 

Tuvalu

Méret: 26 km2

Népesség: kb. 11 ezer lakos


Amikor a világ legkisebb országait kell felsorolni, valószínűleg kevés embernek jut eszébe Tuvalu, pedig az Ellice-szigetek területén, Hawaii és Ausztrália között található, négy szigetből, és öt valódi korallzátonyból álló óceániai állam tökéletesen belefér toplistába.


Sőt, ha csak a szárazföld területét számoljuk, akkor gyakorlatilag Tuvalu a világ legkisebb önálló országa, de népsűrűségében is dobogós helyet érdemel ki. Az elszigetelt kicsi állam cserébe valódi paradicsomi környezetet kínál, pálmafákkal, varázslatos tengerpartokkal, halakkal, banánnal, kókuszdióval – csodás nyaralás mindenkinek, akit nem zavar a tény, hogy egy apró szigeten tengeti napjait, ahová csak heti háromszor megy egy kisrepülő a Fidzsi-szigetekről, és ahol mindössze 8 km az aszfaltozott főút.

 

Nauru

Méret: 21 km2

Népesség: kb. 13 ezer lakos


Mikronéziában, a Csendes-óceán nyugati medencéjében található a legkisebb független államok bronzérmese, a szintén nem túlságosan ismert Nauru, amelyet Óceánia legkisebb önálló államaként tartanak számon. Nyaraláshoz ez a sziget is tökéletes, de azért van pár körülmény, amire nem árt odafigyelnünk. Először is az időjárás elég változatos (bár a kánikula egész évben adott), az El Niño jelenségtől függ, hogy éppen mekkora esők borítják el a területet, és bár gyűjtik az esővizet, az ivóvíz elég kevés a szigeten.


A tengerszint feletti területek nagy része lakhatatlan, csak bányák működnek a sziget belső részén, a helyiek pedig attól félnek, hogy a mélyen fekvő partokat bármikor elnyelheti az egyre magasodó tenger. Ráadásul az itt jellemző életmód miatt elképesztően sok az elhízott ember, és a helyi konyha sem nevezhető egészségesnek. A csodás környezet viszont adott, a korallzátonyok látványa pedig minden évszakban magával ragadó.

 

Monaco

Méret: 1,96 km2

Népesség: kb. 36 ezer lakos


A világ második legkisebb országa egy kis városállam, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán. Munegu (helyi nyelven) hercegsége kisebb, mint a Central Park New York szívében, de mégis 36 ezer ember éli itt mindennapjait, mondhatni elég zsúfolt körülmények között. 
A genovai kolóniaként alapított hercegség másik különös vonzereje, hogy itt szinte örök tavasz van: általában 15-20 fok között mozog a hőmérséklet, csapadék pedig csak ősszel és télen hull. A gazdagok apró édenkertje kétségtelenül csodás látnivaló, amelyet egy nap alatt körbe lehet járni, és mindenképpen érdemes.

 

Vatikán

Méret: 0,44 km2

Népesség: kb. 900 lakos


A katolikus egyház állama a világ legkisebb országa, talán ez nem túl nagy meglepetés. A teokratikus monarchia államformájában működő apró állam a világ leghíresebb országa is egyben, amely vallási, kulturális és történelmi szempontból is felbecsülhetetlen értékű.Nem véletlen, hogy turistacélpontként is az első helyen végezne, hiszen a katolikus egyház híveit a pápa otthona vonzza, a többi turistát a varázslatos szépségű történelmi város (amelynek első köveit már Caligula császár idejében letették) csábítja. Vatikánváros örök első helyet érdemel, és természetesen nem csak a világ legkisebb országainak listáján.

 

Kalandozz velünk, válassz széles utazási kínálatunkból!

alfatours team

2014.09.11.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Bad Ischl és Hallstatt egynapos kirándulás
2024.04 .27. - 2024.04 .27.
1 nap
30 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!