Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Mesés hegycsúcsok Svájcban

Svájc
Matterhorn
hegycsúcs
hegyek
legmagasabb

A Pilátus-hegy a svájci Luzern mellett található, legmagasabb pontja a képen látható, 2128 méter magas Tomlishorn. A Pilatuson olyan hírességek fordultak meg a történelem során, mint Theodore Roosevelt, Arthur Schopenhauer vagy éppen Viktória brit királynő. A legenda szerint a hegyen található tó Pontius Pilátus lelkének végső nyugvóhelye, a víz tükrének legapróbb megzavarása is hatalmas viharokat ébreszt. A középkorban szigorúan tilos volt felmászni ide, manapság a hegy két oldalról is megközelíthető. Az alpnachi oldalról a világ legmeredekebb fogaskerekű vasútja visz fel, melyek maximális lejtése 48 fokos.

 

Szintén Luzern közelében magasodik a hegyek királynőjének tartott Rigi. Legmagasabb pontja az 1797 méter magas Rigi Kulm, melyet könnyedén megközelíthetünk tömegközlekedési eszközökkel is. Vitznauból például Európa első, 1871 óta üzemelő hegyi vasútjával juthatunk fel a csúcsra.

 

Szintén kedvelt túracélpont a Jungfrau, mely az azonos nevű masszívum legmagasabb csúcsa, magassága 4158 méter. Bár egykor nagyon nehéz volt a hegyet meghódítani, ma a Jungfraubahn fogaskerekűvel juthatunk fel ide. A vasút végállomása a Jungfraujoch, amely a maga 3454 méterével a legmagasabban fekvő vasútállomás Európában. 


A jellegzetes alakú Matterhorn 4478 méter magas, ez az egyik legtöbbet fényképezett turistalátványosság Európában. Valahonnan ismerős a formája? Nem véletlen: a Matterhorn alakja adta az alapötletet a Toblerone csokoládé megformálásához. Végül a Trift gleccseren átívelő függőhídról is megemlékezünk, hiszen az évente itt átkelő mintegy húszezer túrázó nem tévedhet! Az Alpok egyik leghosszabb és legmagasabb gyalogos függőhídja 2004-ben épült, 2009-ben stabilizálni kellett. Unalomtól azért nem kell tartani, továbbra is izgalmas kaland maradt!

 
Képek feltöltése hamarosan! 
Ha kedvet kaptaktok Svájc felfedezéséhez, barangoljátok be velünk: https://alfatours.hu/utazasok/nyari_varazslat_svajcban!

 

alfatours

2014.07.08.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!