Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Megnyílt a világ első robotszemélyzettel működő hotele

világ,
első,
hotel,
megnyílt,
robotszemélyzet

Bemutatjuk a világ első olyan szállodáját, ahol robotszemélyzet gondoskodik a vendégekről!


Szavada Hideo egy élménypark részeként működteti a Henn na Hotelt, amelynek robotszemélyzete – mint fogalmazott – nem üzleti fogás, hanem a technológia hasznosítására, a hatékonyságnövelésre és a munkabérek megtakarítására irányuló komoly erőfeszítés.

A szállodába belépve angolul beszélő dinoszauruszrobot és japánul csevegő női humanoid robot fogadja a recepción a vendégeket, akiknek egy érintőképernyő is segít a bejelentkezésben. A csomagokat automata teherkocsi viszi fel a szobákba, amelyek a hagyományos elektromos kulcsok helyett arcfelismerő technológiára épülve nyílnak. Szavada szerint ennek az az oka, hogy a robotok nem túl jók az elveszett kulcsok megkeresésében, és mint hozzátette, az ágyazás is a gyenge pontjaik közé tartozik.

A szálloda előterében egy üveg mögé zárt hatalmas – leginkább gyárakból ismerős – robotkar pakolgatja a vendégek csomagjait a "robotruhatárra" keresztelt sarokban. Arra a kérdésre, hogy miért nem elegendő egy egyszerű érmés csomagmegőrző, Szavada elmondta, hogy a technológiai újításokra szeretné felhívni a figyelmet, és persze alternatívát akar kínálni az egyre emelkedő szállodaárakkal szemben.

Egy éjszaka a Henn na Hotelben 9000 jennél (21 ezer forint) kezdődik, ami alacsony összegnek számít Japánban, ahol egy minőségibb szállodában kétszer-háromszor ennyibe kerül egy szoba. A bizarr hotelben egy játékbabára hasonlító kopasz robot látja el az ügyintézői feladatokat, amelyek jelenleg a reggeli menü és a programkínálat felsorolására korlátozódnak. A szobákban egy pufi rózsaszín tulipánra emlékeztető robot felel a lámpák fel- és lekapcsolásáért, illetve a pontos időről és az időjárásról is lehet tőle érdeklődni.

A szállodavendégek és persze a méregdrága robotok biztonságáért ugyanakkor hús-vér emberek felelnek: ők nézik a biztonsági kamerák felvételeit. Szavada hamarosan egy másik robothotelt is akar nyitni Japánban és később külföldre is terjeszkedne. Ezen kívül kínai és koreai nyelvvel bővítené a robotok szókincsét. Az első pár hétben még nem működik teljes kapacitással a szálloda, hogy meggyőződjenek róla, minden rendben megy.

 

Képek feltöltése folyamatban! Ha gondolkoztok rajta, hogy elutaznátok valahova, nézzetek szét eseménynaptárunkban!

alfatours

2015.07.15.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!