Ha azt mondjuk Baja, mindenkinek a halászlé az első gondolata.
Baja Magyarország déli részén terül el, a Duna bal partján. A városban mindig nagy szerepe volt a halkereskedelemnek és halászatnak, így a halételek nagy népszerűségnek tettek szert a városi gasztronómiában. A halászlevet országszerte előszeretettel készítik, területenként más-más hagyomány szerint, azonban mégis Baját hívják a halászlé fővárosának. A bajai halászlé sajátossága, hogy gyufatészta kerül bele, így lesz igazán ízletes és egyedi. 1996 óta évente megrendezésre kerül a Bajai Halfőző fesztivál, mely hagyományőrző program alatt több százan főzik a híres bajai halászlevet. A bajai halászlé 2015 óta már a hungarikumok közé tartozik.
A halfőző verseny mellett színpadi programok és ünnepélyes tűzgyújtás is várja a látogatókat.
Idén az általunk szervezett kiránduláson te is belekóstolhatsz a bajai élet ízébe. Tarts velünk Bajai halfőző fesztivál programunkra!