Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Pallóról pallóra

szurdok,
fahíd,
pallók,
túra

Egy szuper, izgalmas túra a Medve szurdokban:

A szurdok neve Barenschützklamm (Medveölő-szurdok). 1901-ben a grazi Alpinklub kezdte el kiépíteni a szurdokot, hogy az egy átlagember számára bejárható legyen.
Buszunkkal Mixnitz településre szoktunk hajtani, innen indulhat a túra. A szurdok bejárata eléréséhez rögtön le kell küzdeni 350 m szintemelkedőt.
Szintemelkedőben egész nap bőven van részünk….

Kb. 1 órás séta után megérkezünk a szurdok bejáratához. Itt érdemes megpihenni, mielőtt belépünk…
A szurdokban 164 fahíd, összesen 2800 lépcsőfok vár minket, miközben a hol mellettünk, hol alattunk zúgó Mixnitz-patak, a felénk tornyosuló sziklafalak látványa bűvöl el minket. Néhol elbújik, hogy aztán ismét elemi erővel törhessen elő, sziklák között is találva utat magának.
Ha szeretnénk tudni, hol is tartunk – a szurdokban található összes fahíd egészen 164-ig végig van számozva, így beoszthatjuk erőnket.

A tetején büszkén megpihenhetünk, már csak 10 perc gyaloglás és megérkezhetünk a Guten Hirten Hüttébe.
Itt ehetünk, ihatunk a továbbindulás előtt.
Akik már jócskán elfáradtak a Teichlam-tó felé indulhatnak. Laza kb. másfél órás, emelkedőket nélkülöző erdei úton sétálhatunk. Utunk során hol erődben, hol legelő bocikkal tarkított tisztások mellett haladunk el.
A tóparton – miközben várjuk a többi túrázót – fürödhetünk, csónakázhatunk, vízibiciklizhetünk. Mocsárvilágon átvezető, cölöpökre épített pallókon is sétálhatunk vagy a több étterem egyikében csillapíthatjuk éhségünket, szomjunkat.
Eközben a további túrára kész résztvevőkkel további 500 méter szintemelkedő leküzdésével a Hoschlantsc-csúcs leküzdésére indulnak.
Köves-sziklás túránkat a Zum Steirischen Jockl hüttében szakítjuk meg, melyet sziklaperemre építettek, így teraszáról pompás kilátás nyílik a környező hegyekre. Az erdős szakaszt, magasabbra érve törpefenyők és sziklatömbök között folytatjuk. Aztán egyszer csak megpillanthatjuk a csúcsot. Az 1722 méteren fekvő kereszttel jelölt csúcs egy kopasz sziklatömb, csúcsnaplóval is ellátva. Csodálatos kilátás nyílik az alattunk lévő Teichalm-tóra is, ahol utitársaink már vidáman pancsolnak. A hegy másik oldalán ereszkedünk le kb. másfél óra sétával.

A nap folyamán 700+500 méter szintemelkedőt küzdünk le, miközben kétszer nem járunk ugyan azon a ponton. A Teichlam-tónál már vár a buszunk…


Ha kedvet kaptatok ehhez a fantasztikus programhoz, utazzatok velünk a Medve-szurdokba!

alfatours

2013.04.18.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!