Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Plitvicei ködkommandó

park
Horvátország
vízesés
ősz
utazás
palló

Régóta terveztem, hogy eljussak Plitvicére és végigpásztázhassam a park minden levelét, vízcseppjét, kövét, fáját.  A történetet természetesen az indulását roppant izgalmas estéjétől kezdem. Vágjunk is bele!

 

Péntek. Hétre hazavergődtem munkából, leszívott aggyal, összedobáltam a hátizsákba a szükséges kellékeket az utazáshoz, abban reménykedve, hogy nem hagytam ki semmi fontosat. Volt már bennem pár pohár must, az óvodai szüreti mulatságnak köszönhetően, így imádkoztam, hogy nehogy összecsináljam magam. Mikor az oviban toltuk az arcunkba a friss szőlőlevet, akkor még viccesnek tűnt azzal poénkodni, hogy “Benefossál!’ meg ‘Lesz még ennek böjtje!’ és ‘Hova rohansz?! “… Szóval ahogy közeledett az este kezdtem komolyan venni a délután elhangzott, viccnek szánt “fenyegetéseket”. A nap hátralévő részében keresztbe vetett ujjakkal szorítottam, hogy ne csesszek ki magammal, és ne kelljen padlógázzal az első mosódba berontanom, majd ezt követően kihajítani valakit a vécécsészéről.

 

Szóval ezen teherrel meg a hat tonnás hátizsákommal a vállamon elindultam Szigetszentmiklósra, Gyöngyi rezidenciájára. Felvetődtem a sárgabuszra, ahol meglepődve tapasztaltam, hogy sehol szagforrás, vagy surmó ‘nincspénzemfülhallgatóra-hülyegyerek’ – hát a nyugalom szigete így utazni. Levágódok a buszról, nyargalok a célba, térdem kocog, annyira már nincs meleg…El is kezdtem aggódni, hogy vajon nem kockára fagyva fogom körbecsúszni a nemzeti parkot.  Sokadik emelet, bél kiköp, tüdő bevérzik, de felértem! Hátizsák le, na akkor van még két óránk szunyálni. Fél órára sikerült is derékszögben alukálni egy fotelban.

 

Eljött az idő, 23:30. INDULÁS! Kocsiba be, ablakot nemle, könyököt szorosan magam mellé, meg ne fagyjak. Budaörs, -20 fok, fog kocog. Gyöngyi hozzám vág egy pokrócot, amivel élő tortillát készítek magamból, és így egész tűrhető lett a klíma.

 

Busz megérkezik, levágjuk magunkat. Naaaaa, kinek szar az ülése az egész buszon? Nekeeeem! Úgy látszik ez már hagyomány. Darabos is volt a mozgásom a buszról való lekászálódás után. Mondhatni 90 fokban közlekedtem.

 

Na, de ne rohanjunk előre. Szem kinyit, megérkeztünk. Na de hova??!! Silent Hillbe? Vazze’ az orromig nem látok. Hát mi eeeeez? Köd, szitáló eső, Gyöngyi egyenes haja már bodri, a Taft nem tart semmit sem. Fákat fogok nézegetni, mikor a köd mögött valahol a hiperszupertürkizkék tavacskák csak rám várnak? Na neeeee, valaki csináljon valamit, az időjárás mondjon le és különben is… Csoda, hogy a fákat látom.

 

Beletörődök…legalább szép őszi erdőt látok, sok köddel, és a vízesések nyugtató hangjával. Elröhögjük a dolgot, hála annak a jónak, felszállt a köd. Szemlegeltetés, szendvicsmajszolás, fotózás – jó turistához illően. Ahogy eltűnt a köd megszaporodtak az emberek is. Gyöngyivel csak pillázunk, hogy most vagy mi tévesztettünk el egy évszakot, vagy ők, de hogy rövidgatya-póló-strandpapucs kombóban nyomják a külföldiek, ez egészen ijesztő, tekintve, hogy polárban és softshellben harapom le a nyelvem hegyét folyamatosan. Mezítláb szandálban, úgy, hogy esős, nyálkás idő van és még hideg is… Ezt a logikát sosem fogom megérteni, hogy ők ezt csinálják és én köhögök, aki tortillát csinál magából polár pléddel. Na de mindegy is.

 

Mondanom sem kell, hogy ezen felül a szavunk elállt az őszi Plitvicétől..annyira csodálatos volt a sok rozsdabarna,narancssárga és piros levél, a pára ahogyan a fölénk magasodó hegyek csúcsára telepedett. Minden levél, gomba, kacsa, vízesés, tavacska és halacska egy külön élmény volt számomra.

 

Mire kivégeztük Plitvicét a megváltó teámért ácsingóztam a büfében. Segg letesz, teát kortyol, örül. Vissza a buszhoz. Hazafelé már azért voltak érdekes hanghatások -értsd: horkolás kánonban, vergődés, forgás-centrifugálás, koppanó fejek az ablakon. Egyszer én is jól bebólintottam és marhára fájt a fejem búbja. Jaaaa, hogy fém a függönyt tartó bizgera? Dejóóóó, azért szakad be a fejem! Legalább a rejtélyt megoldottam. Szenvedünk, végre megérkeztünk. Kocsit üdvözöljük, simogatjuk, szeretgetjük, körbenyaljuk és ezerszer köszönjük meg neki, hogy van nekünk. Lana Del Ray beszívott hangja szól halkan a CD-ről az esti utazáshoz, kómásan és kimerülten tartunk az ágyikó felé, csodálatos élményekkel és emlékekkel.

Köszönjük AlfaTours!:)

Plitvice az ősz színeiben kirándulás

alfatours

2013.12.13.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!