Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Kiránduld be Magyarország legszebb helyeit az ősszel!

arborétum,
Szarvas,
Mártély,
botanikus
kert,
Vácrátót,
Lillafüred

Az ősz csak most kezdődik, így élvezzétek ki, hogy még kellemesen meleg az idő, induljatok kirándulni hazánk legszebb, legtitokzatosabb, legvarázslatosabb helyeire. Ebből ajánlunk most neked ötöt, amik garantáltan téged is elvarázsolnak majd!

 

Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

A vácrátóti Botanikus Kert az ország legnagyobb botanikus kertje, egyben az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. A 27 hektáros kertben közel 13 000 növényfajt, illetve növényfajtát mutatnak be. Különösen gazdag a fás szárú növények gyűjteménye mely 3300 fát és cserjét tartalmaz. A sziklakertben megtalálhatók mind a hat flórabirodalom, 25 magashegység virágai. A rendszertani gyűjtemény közel 90 növénycsalád 2000–2500 virágos növényfajával szemlélteti a növényvilág kialakulásának történetét. Tökéletes őszi program ellátogatni ebbe a gyönyörű botanikus kertbe.

 

Lillafüred-Miskolc

Az immáron Miskolchoz tartozó hely a város legmagasabb pontja. Az itt lévő természetes tó a Garadna-völgyben a 19. században vissza lett duzzasztva, mely két patak összefolyásánál alakult ki. Az itt látható táj már önmagában szemet kápráztató látványt nyújt az ide érkezők számára, emellett a tó is igen gyönyörű látnivaló. Gyönyörködjetek a 20 méteres vízesésben, mely egyébként Magyarország legmagasabban fekvő vízesése. Ha ez mind együtt nem volna elegendő elfoglaltság, nézd meg a barlangrendszert és az itt található kisvasutat is.

Szentgotthárd-Máriaújfalu, Hársas-tó

Az ország legnyugatabbra fekvő városa Szentgotthárd, nevét egy szentté avatott bencés apátról kapta. Mai városképe a 18. században alakult ki. Szentgotthárd híres szülöttjei közé tartozik Széll Kálmán és Csákányi László. A Szentgotthárdhoz tartozó Máriaújfalun keresztül közelíthetjük meg a békés kis völgyben fekvő tavat. 700 méter hosszú és legszélesebb pontján 200 méter széles. Az 1980-as években keletkezett, amikor a gátat emeltek, hogy a környező településeket megvédjék a nagy esők idején a dombokról lefolyó esővíztől. Kialakult a tó, amelyet gyorsan birtokba vettek a horgászok és a kirándulók. Barátságos, kellemes hely, melyet érdemes egyszer az életben meglátogatni.


Mártély, Csongrád megye

Ezen gyönyörű hely meglátogatására nincsen tökéletes időszak, hisz egész évben élvezhetjük szépségét. Érdekessége a kézi erővel épített 3500 km-es hosszúságú gátrendszer, illetve a 170 km hosszúságú folyómeder kialakítása a Holt Tiszánál. A Mártélyi Tájvédelmi Körzet leglátogatottabb része az északi üdülőterület az Ányás-szigetnél.

Szarvasi Arborétum

A Szarvasi arborétum – közismertebb nevén Pepi-kert – a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára hazánk egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményének számít, ahol száz évet megélt mocsárciprusokat, mamutfenyőket is láthatunk 82 hektár területen. Itt mára már 5 fás növénygyűjtemény található; a “Pepikert”, a Törzsültetvény és faiskola, a Parkerdő, a Mitrowssky-kert és az ún. Konyhakert.

Az 1600 fa és cserjefajta, mely az Arborétumban található, ősszel csodálatos látványt nyújt az ide látogatóknak.

 

Ha szereted a növényritkaságokat, tarts velünk a Jeli Arborétumba!

alfatours team

2015.09.04.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!