Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Mariazell: Maria kegyhely

Mariazell,
Ausztria,
túra,
kegyhely

Mariazell egy meseszép kisváros az Alpokban:

Az Alpok lejtőin található Mariazell Ausztria egyik ikonikus városa. Rengeteg lehetőséget kínál látogatói számára, köztük túrázást, biciklis túrákat vagy síelési lehetőséget. De ami miatt Mariazell városa igazán fontos, az az ott található Mária kegytemplom.A zarándokok már a 12. század óta keresik fel Mariazell városát a Szűzanya segítségére számítva. Mariazell legfontosabb helyszíne ilyen szempontból a Bazilika, ahol Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és Szűz Mária képe található, amelyet még I. Lajos ajándékozott a kegytemplomnak.

Mariazell legendái

A kegytárgyakhoz több legenda is kapcsolódik. Az egyik szerint a 12. században egy bencés szerzetes érkezett Mariazellbe, hogy a helyiek lelkipásztora legyen. A szerzetesnek saját, fából faragott Mária-szobra volt, amelyet magával vitt a városba. Útját hatalmas szikla zárta el, nem tudta folytatni azt, így Szűz Máriához fordult segítségért. Imái meghallgatásra találtak, a szikla kettéhasadt és a szerzetes folytathatta útját. A városba érkezvén a szobor köré fakápolnát építtetett, ami a Maria in der Zelle nevet kapta, s így vált a vidék hitéletének központjává.Egy másik legenda szerint I. Lajos magyar király a 14. században egy vesztésre álló csata előtt fohászkodott Szűz Máriához. Reggel az éjjeli szekrényén tartott képpel a mellkasán ébredt, amelyet égi jelnek tekintett, így magabiztosan vonult a csatába, ahol győzelmet aratott. Hálája jeléül a csata után meglátogatta Mariazellt és a képpel együtt sok értékes kincset adományozott a templomnak.

Mariazell látnivalói:

Mariazell azonban nem csak a kegytemplom miatt kitűnő úti cél. A Mézeskalács Manufaktúra életkortól függetlenül maradandó élmény, ahol a látogatók a mézeskalács készítés minden hagyományát megismerhetik, de akár a mézgyertya készítését is megpróbálhatják a vállalkozó szelleműek. 18 éven felüliek a likőrüzemet is meglátogathatják, ahol ma is 33 gyógynövényből készítik a különböző likőröket.


Ha kedvet kaptatok megnézni az Alpok egyik ékszerdobozát gyertek velünk Alpesi élmények Mariazellben: élményvonatozás és mézeskalács kóstolás programunkra!

alfatours

2013.11.21.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése
Salzburg-Neuschwanstein-Hallstatt 3 napos kirándulás
2024.06 .14. - 2024.06 .16.
3 nap 2 éjszaka
120 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

5 napos kaland Erdélyben
2024.06 .19. - 2024.06 .23.
5 nap 4 éjszaka
137 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!