Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Futurisztikus botanikus kert (2014)

park
Szingapúr
üvegház
pálmafa
kert
növényház

A felhőkarcoló-erdőként is impozáns futurisztikus Oroszlánváros az utóbbi időben a világ botanikus fővárosa címre pályázik.

Másfél éve készült el egy 101 hektáros mesterséges félszigeten a Gardens by the Bay nevű ökoturisztikai park, melynek legfőbb látványossága a máris Szingapúr jelképévé vált 18 szuperfa és a két óriási, hűtött üvegház. A 25–50 méter magas acél pálmafák függőleges kertként működnek, törzsüket kúszónövények, páfrányok, orchideák tízezrei díszítik.

A koronájukban elhelyezett napelemek energiát termelnek, ez szolgáltatja a mesterséges liget esti megvilágítását és zenével kísért fényjátékát, ezzel hűtik a szomszédos növényházakat, s a szuperfákban gyűjtik a high-tech arborétum működéséhez szükséges esővizet is. A két legmagasabb fát égi sétány, a Skywalk köti össze, az egyiknek a koronájában étterem üzemel. Az épületként is lenyűgöző, kagyló formájú üvegházak egyikében több tízezer virágkülönlegességet gyűjtöttek össze a világ minden tájáról, a másikban 35 méter magas mesterséges dombról leereszkedve ismerkedhet a látogató a köderdők élővilágával. A Kelet édenkertjétől – ahogy gyakorta emlegetik a környéket – kőhajításnyira nyújtózkodik az ég felé a Marina Bay Sands nevű, 2011-ben készült épületkomplexum, benne luxushotellel, színház- és koncertteremmel, elegáns boltok és éttermek sokaságával.

A három, egyenként 55 emeletes toronyházat gigantikus hajótestre emlékeztető, több száz méter hosszú építmény köti össze a magasban, az épület Skypark nevű zöldtetejének különlegessége a peremig húzódó úszómedence, ahonnan „kikönyökölve” belátható az egész város. Mindent felülről nézni viszont sem onnan, sem pedig a világ legnagyobb óriáskerekéről, a 165 méter magasra emelkedő Singapore Flyerről nem lehet, de megcsodálható a többi épületkülönlegesség: a duriángyümölcsre emlékeztető kupolájú Esplanade kulturális központ, a lótuszvirágkelyhet formázó Artscience múzeum vagy a legfelső bíróság repülő csészealjat idéző székháza.

És a buja zöld mindenütt, amerre a szem ellát, vízszintesen és függőlegesen, az épületek között, a homlokzatokon, teraszokon, háztetőkön, üvegfalú belső terekben. A brit gyarmatból a világ egyik leggazdagabb multikulturális városává fejlődött Szingapúr ma a környezetbarát építészet trenddiktálója

Szingapúr a világ első számú orchideanemesítője. A „hagyományos” botanikus kert orchideaparkjában a földkerekség minden orchideafajtája megtalálható, köztük például a Nelson Mandeláról és a Horn Gyuláról elnevezett virágok is.

 
tekints meg velünk Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő üvegházát Dobronákban! :)

 

alfatours

2019.12.18.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!