Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Japán erdőterápia és hatásai

erdő,
bakancsos
túra

Az erdők igazi energiaközpontok, számos pozitív hatással bírnak egészségünkre nézve. A természet közelsége ellazít és gyógyít. Ezt az ősi japánok is tudták, de a japán kormány csak az 1980-as években alkotta meg a sinrin-yoku kifejezést, azaz az erdőfürdőzést.

Mi az az erdőfürdőzés?

Egy erdei séta, erdei sportolás, kutyasétáltatás, vagy egy kiadós túrázás jótékony hatással van mind fizikai, mind szellemi egészségünkre. Az erdőfürdőzés több annál, hogy belemerülünk a nyugalomba, amit a természet áraszt. A hangsúly a befelé figyelésen, gondolataink megfigyelésén van. A csoportos erdei séta során ugyanis folyamatosan figyelik a vezetők, hogyan változik a résztvevők testi, lelki és mentális állapota. Ennek értelmében a résztvevők közti kommunikáció minimális. A vezetett, lassú séta során nemcsak magunkra, hanem a természet megfigyelésére is marad időnk. Minden érzékszervünkkel ráhangolódunk a minket körülölelő természetre. Egy erdőfürdőért nem kell egy távol-keleti országba utaznunk, hogy bejegyzett sinrin-joku erdőben relaxáljunk. Bármely erdő alkalmas erre.

erdoterapia

Milyen hatással van szervezetünkre az erdőfürdőzés?

Az erdőfürdőzést 1982-ben alkották meg. A lassú séta során egyszerre, egységként figyelünk minden érzékszervünkkel saját magunkra és a természetre. Van, akire jobban hatnak a színek, másokra az illatok vagy a hangok tesznek mély benyomást és gyógyítják a szervezetet. Kutatások bizonyítják, hogy a betegek hamarabb gyógyulnak azokban a kórházakban, melynek ablakai a fákra, jobb esetben a kórház saját kertjére néznek. A természet zöldje pihentet. Meg kell említenünk a növények fitoncid képességét. Az erdei növények fitoncid vegyületet termelnek, mely megvédi a növényt a fertőzéstől és a megbetegedésektől. A vegyület az emberi szervezetre is ilyen hatással van. A fák kibocsátják magukból ezeket az illóolajokat, így egynapos sétánk során akár 1 hétig is megmarad a szervezet megemelkedett ellenálló képessége vírusok és a daganatos megbetegedések ellen! Úgy szólván az erdőfürdő erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, a szorongást, a depressziót és a vérnyomást is.
Mijazaki Josifumi professzor, a Sinrin- yoku című munkájáért és számos könyv publikálásáért az erdőterápia hatásairól és hatékonyságáról több szakmai díjat nyert.

Ha kedvet kaptál egy erdei túrázáshoz, kattints a linkre egy- vagy többnapos túráinkért: http://www.alfatours.hu/bakancsos-turak/ 
erdoterapia

alfatours

2019.12.17.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!