Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Legnépszerűbb alfatours úti célok 2019-ben #3 : Bled

Szlovákia
pletna
vár
csónak
krémes

Cikksorozatunk következő részében a tavalyi év legkedveltebb többnapos úti célját, Bledet és környékét igyekszünk bemutatni. Listán 3. helyén Szlovénia gyöngyszeme áll. 

1. Pletna
A képeslapszépségű Bledi- tó, mely Szlovénia második legnagyobb természetes tava rengeteg túristát vonz az év bármely szakaszában. A város egyik jelképének számít a helyiek által készített csónak , a pletna. Bled_pletnaEredete 1590-be nyúlik vissza. 20 fő részére biztosít biztonságos csónakázást. Már messziről felismerhető, hiszen a tetejét színes vászon fedi, amely a naptól és az egyéb időjárási viszontagságoktól védi meg az utazót. A ‘pletna’-t a ‘pletnar’ kezeli. Ez egy nagy tekintélyű szakma, amelyet nem végezheti akárki. Az elnevezés nemzedékről nemzedékre öröklődik, így a családban marad évszázadokig. A csónak segítségével juthatunk át a tó közepén álló szigetre.

 

 

 

 

2. Sziget
A tó közepén található cseppalakú sziget (Blejski otok) legfőbb látnivalója a 17. században épült Nagyboldogasszony búcsújáró templom. A templomhoz 99 lépcső vezet felfelé, ha ott jártok, feltétlenül számoljátok meg!
Bled_var

3. Bledi - vár
A Bledi-tóra, a közepén ülő szigetre és a Júliai-Alpok legmagasabb csúcsaira a legtökéletesebb kilátás a 600 méter magason, egy sziklakiszögellésre épült Bledi várból nyílik. A várat a törökök elleni védelemként építették. Mára turista zarándokhely. 

 

4. Krémes
Évtizedek óta a bledi gasztronómia szimbólumának számít a krémes. Ištvan Lukačevič, a Park szálloda cukrászatának korábbi főnöke, több esztendőn át tartó kísérletezés után találta Bled_kremesmeg az igazi receptet. Ma is híresek a krémesek, melyet ugyanabban a cukrászdában készítenek, és a szállodával szembeni kávézóban árusítanak. Mi a titka? Valójában nincs titka – csak a tapasztalat számít. Bledben pedig a tapasztalat igazán nem hiányzik. Az elmúlt 60 évben 12 millió krémest készítettek és adtak el.

 

5. Vintgár-szurdok
Bledtől csupán 6 km-re található a festői Vintgár-szurdok. A szurdok kb. másfél kilométeres szakasza elbővülő látványt ígér. Vintgar_szurdok A vadregényes túra során hatalmas sziklatömbök és magas sziklafalak között kanyarog az út, amelynek végén egy 16 méter magas vízesés zubog le a mélybe. Természetes szépsége miatt a szurdok szlovéniai legfontosabb turisztikai látványosságai közé került. 


A gyönyörű Bledet velünk is megtekintheted!

alfatours

2020.04.27.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!