Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

A világ legkülönlegesebb helyei – Ezeken a helyeken valószínűleg még nem jártál

Ukrajna,
Japán,
Fekete-erdő,
jégbarlang,
Alaszka,
Bolívia

A Szerelem-alagútja – Ukrajna

 

a szerelem alagútjaUkrajna közepén található ez a különleges alagút, Kleven városától nem messze, amit a természet alakított ilyen különlegessé. Ebben az alagútban egy helyi gyárig közlekedő magánvonat közlekedik. A vasútvonal mentén a fák sok helyen alagutat képeznek felül is, ami elképesztő látványt nyújt! Az alagút hossza majdnem 3 kilométerre nyúlik. A legenda szerint teljesül a kívánsága annak a szerelmes párnak, aki végigsétál rajta, erre van is lehetőség, ugyanis a vonat naponta csak háromszor megy keresztül rajta. Ezért kapta a Szerelmesek-alagútja nevet.


Bolivia sosivatag
Salar de Uyuni – Bolívia

 

A Salar de Uyuni sósivatagban a hófehér sómezők felszínén a megkettőződött égbolt lenyűgöző látványa tárul elénk. Különös, délibábszerű látványt nyújt ez a sómező, ahogy a napsugarak fénye megtörik a sóval borított táj felszínén, mely tükörként veri vissza az égbolt képét, megkettőzve azt. A föld legnagyobb tükreként emlegetett sósivatag a világ egyik legkülönlegesebb természeti jelensége. Ez a hely a világ legnagyobb kiterjedésű, és egyben a legmagasabban fekvő sómezője.

Mendenhall jégbarlang – Alaszka

Alaszka jégbarlang


A jégbarlang, Thomas Menderhallról kapta nevét, aki egy jeles tudós volt. A Mendenhall-gleccserben lévő jégbarlang csodálatos képződmény, mely gyönyörű kék színben pompázik.Japán bambuszerdő
Bambuszerdő – Japán

 

Japán egyik legszebb természeti látványossága, a Sagano Bambuszerdő. Kiotó vonatállomásától csupán 30 perc alatt elérhető a bambuszerdő. A 16 négyzetkilométeres erdő lenyűgöző látványt nyújt minden ideérkező számára. Az erdőbe a növények között keskeny sugarakban világítanak be a nap sugarai. A különleges hang, amit a bambusznövények közt átsuhanó szél okoz, szintén egyedülálló a világon.

Fekete erdő – Németország

Fekete-erdoA Fekete-erdő Baden-Württemberg tartományban, Németország délnyugati ré­szén 200 km hosszú, 60 km széles erdővel borított hegyvidék. Nevét a tobozos fák sötét színéről kapta. Nyugatról és délről a Rajnavölgy határolja. A legmagasabb csúcsa a Feldberg 1493 méter, mely egyben a legjobb síközpont is ebben a régióban. Nem véletlenül közkedvelt turista látnivaló, ugyanis az erdő valami hihetetlenül gyönyörű látványt nyújt az idelátogatóknak!

 

Utazz velünk, ha nem is ezekre a különleges helyszínekre, de Európa más gyöngyszemeibe.

alfatours team

2015.06.19.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!