Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Biztonságos, zöld országokban utazunk

koronavírus
biztonság
kormányrendelet
zöld
országok

A magyar kormány a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három kategóriába sorolja az államokat (zöld, sárga és piros) és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését. A kormányhatározat 2020. július 15-én lép életbe. 

Az alfatours kizárólag biztonságos, zöld kategóriájú országokba utaztat.

A kormány nem tartotta indokoltnak további hazai korlátozó szabályok bevezetését, ugyanis a fertőzések száma csökken Magyarországon. A behurcolás elleni védekezés és a kedvező folyamat fenntartása a határellenőrzés szigorításával biztosítható.

A zöld kategória esetében a fertőzöttség és a kockázat is alacsony, a belépés vállalható. A sárga kategóriába azok az országok tartoznak, ahol kevésbé súlyos a helyzet, a vörösbe pedig azok, ahol súlyos.

Külön szabályok vonatkoznak a magyar állampolgárokra és hozzátartozóikra, illetve a nem magyarokra. Magyar állampolgár zöld jelzésű országból kontroll nélkül léphet be Magyarország területére. Sárga vagy piros jelzésű országból érkező magyar állampolgárokat a határon egészségügyi ellenőrzés alá vetik, majd 14 napos karanténba kell vonulniuk.

Ez alól kivételt az jelent, ha a megelőző 5 napban 48 óra időkülönbséggel két negatív koronavírus-tesztet tud hitelt érdemlően felmutatni. A sárga jelzésű országból érkező magyar állampolgár az első koronavírus-tesztet követően szabadulhat a karanténból, míg vörös jelzésű ország esetében két negatív tesztre van ehhez szükség.

Nem magyar állampolgárok esetén sárga jelzésű ország állampolgárai ugyanolyan feltételekkel léphetnek be, mint a magyar állampolgárok, vörös jelzésű országból történő belépésre viszont nincs lehetőség.

Sárga kategóriába tartozik ma az uniós tagállamok közül Bulgária, Portugália, Románia és Svédország, továbbá az unión kívüli országok közül az Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína és az Egyesült Államok.

Vörös kategóriába tartozik az európai országok közül Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia, továbbá Moldova, Montenegro és a környező országok közül egyedüliként Ukrajna, valamint az említett kivételekkel az ázsiai, az afrikai és a dél-amerikai országok is.

Az alfatours által 2020-ban szervezett kirándulások célpontjai: Ausztria, Csehország, Szlovákia, Horvátország a zöld kategóriában vannak. 

 

alfatours

2020.07.13.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!