Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Más országokban is hódít a Halloween?

halloween
ünnepség
tematika

Más országokban is hódít a Halloween?

Gondolkodtál már azon, hogy más országokban hogyan ünneplik a Halloweent?

A Halloween sokkal több, mint egyszerű 'csokit vagy csalunk' játék, rémisztő dekorációk és ügyesen faragott tökök. Ez az egyik legrégibb ünnep a világon, mely gazdag és különleges hagyományokkal büszkélkedhet, köztük olyanokkal, amelyek lenyűgözőek és hangulatosak is egyaránt.

Az Halloween eredete Írországból gyökerezik, pontosabban a Samhain nevű ünnephez kötődik, mely a kelta újévet jelentette. A Samhain az ír és skót gael nyelveket beszélő népek hagyományosan november hónapnak nevezték, és a kelta kultúrkör egyik legkiemelkedőbb ünnepe volt, amely október 31-én, a sötétedés beköszöntével kezdődött, és november 1-én ért véget.

 

Az ünnepnek Európában továbbra is fontos hagyományai vannak. Például szomszédos Ausztriában is megőrzik az ünnepet, ahol Halloween éjszakáján az emberek kenyeret, gyümölcsöt és vizet hagynak az asztalon, az elhunyt szeretteik emlékére. Ebben a hitben élnek, hogy az elhunytak ezen az éjszakán meglátogatják őket.

 

Németországban szintén számos hagyomány kapcsolódik az ünnephez. A házban lévő késeket elrejtik, hogy a halottak ne sérüljenek meg, és az ajtókra krétával szimbólumokat rajzolnak, hogy megvédjék házaikat a gonosz szellemektől. Ezek a hagyományok továbbra is fontos részét képezik az európai Halloween ünneplésnek.

 

A világ leghíresebb hagyományai közül kiemelkedik a Mexikóban ünnepelt Dia de los Muertos ünnep, mely elképesztően látványos és érdekes. Október 31-től november 2-ig tart, és színes koponyákkal, körmenetekkel, énekekkel, tánccal és hagyományos zenével emlékeznek az elhunytakra.

 

Az európán kívüli régiókban is találunk hasonló ünnepeket, például Kínában is van saját Halloweenje, amit Teng Chieh-nek neveznek. Ezen a napon, október 31-én éjszaka, milliók lámpásokat gyújtanak meg, amik világítják be az egész országot. Ez a szokás segíti a halottak lelkét abban, hogy megtalálják az otthonukat.

alfatours

2023.09.18.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése
Bad Ischl és Hallstatt egynapos kirándulás
2024.04 .27. - 2024.04 .27.
1 nap
30 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!