Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

A lagúnák királynője, Velence

Velence,
Burano,
lagúna,
vaporetto,
karnevál

Az Adriai-tenger északi részén fekvő Velence 1987 óta az UNESCO Világörökséghez tartozik.

A sokszor a víz városának említett terület, összesen 118 kis szigetből áll.

A város különleges varázzsal bír, kedvelt turisztikai célpont, ám a süllyedés, a tengerszint emelkedése és az elmocsarasodás következtében veszélyben van.

Idelátogatni tavasszal, vagy ősszel érdemes, akkor mutatja meg legszebb oldalát a város.

Ha Velence, akkor karnevál, ez szinte mindenkinek eszébe jut. Na de mit láthatunk akkor, ha nem a karnevál ideje alatt látogatunk ide?


Velence központja, a Szent Márk tér (olaszul Piazza San Marco) a világ egyik legszebb terének van számon tartva. A város leghíresebb épülete Szent Márk-székesegyház, mely 882 óta ékesíti a teret, bár az évszázadok során sok változáson esett át, azonban napjainkban is gyönyörűen tükrözi a bizánci építészet jegyeit.

Ugyancsak a téren található az Óratorony, melyet 1496-ban emeltek idejében csodaszerkentyűként tartották számon, ugyanis mutatja az időt, a holdfázisokat és a nap haladását az állatövekben.

A Canal Grande a város legfontosabb közlekedési útvonala, Velence második legszélesebb vízi útja. A csatorna partján áll a Santa Maria della Salute fogadalmi templom, amely lenyűgöző látványt nyújt.

Ugyancsak érdemes Lido di Veneziába ellátogatni, mely egy kb. 12 km hosszan elnyúló sziget Velence partja előtt. Ide fűrdőzés céljából érdemes ellátogatni.

Közeli fekvése miatt Muranoba is érdemes elutazni, hisz ez a város 1292 óta az üveggyártás központja. Itt található a világ legnagyobb, mintegy 4000 darabból álló velencei üveggyűjteménye az egykori püspöki palotában.

Utunk során nem érdemes kihagyni Burano felkeresését.  A város a kis színes házairól ismert. Egy legenda szerint a házak tarka színei segítették a halászokat, hogy a színek alapján ködös időben is könnyen hazataláljanak.

 

Velencében jelentős szerepet játszik a kultúra, rengeteg múzeum kínál csodás kiállításokat. Az olasz konyha sokak kedvence, itt járva érdemes egy-két hangulatos éttermet felkeresni. 

Amennyiben te is szívesen megismernéd kicsit Velencét, utazz velünk, nézd meg a karnevált

alfatours team

2016.04.24.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!