Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

A világ 11 legélhetőbb városa

Auckland,
München,
Vancouver,
Düsseldorf,
Frankfurt,
Genf,
Koppenhága,
Bern,
Sidney,
Bécs,
Zürich

A következő cikkben összegyűjtöttük Földünk legélhetőbb városait. Te szépnek tartod őket?

 

Auckland, Új-Zéland

Nem véletlen, hogy sokan akarnak Új-Zélandon élni a csendet és nyugalmat keresve. Az Északi-szigeten elhelyezkedő Auckland Új-Zéland legnépesebb települése, melyet a legélhetőbb városokat rangsoroló szinte összes lista előkelő helyen említ. 

 

München, Németország

Bajorország fővárosát több mint hárommillióan lakják, emellett igazi multikulturális metropolisz, mely egyesíti magában a történelmet és a modern kor minden vívmányát. Élénk gazdasági környezet jellemzi, és a munkalehetőségek miatt is sokan költöznek ide.

Vancouver, Kanada

A nyugat-kanadai Vancouvert a világ egyik legnemzetközibb városaként tartják számon, a lakók kevesebb mint 50%-ának angol az anyanyelve. A sokszínűség mellett az oktatást, a közlekedést, a politikai és társadalmi környetet tekintve is kiemelkedő városnak számít.

Düsseldorf, Németország

Düsseldorf Németország egyik legnagyobb és legbefolyásosabb városa, mely fontos gazdasági központ, egyúttal közlekedési csomópont is. Mindez a lakosság életszínvonalán is meglátszik, nem véletlen, hogy a világ legélhetőbb városai közé tartozik.

Frankfurt, Németország

Frankfurt nem csupán Németország tekintetében számít fontos gazdasági központnak, de itt található Európa egyik legnagyobb tőzsdéje is. Nem elhanyagolható szempont, hogy fontos közlekedési csomópont, valamint az Európai Unió egyik leggazdagabb városa.

Genf, Svájc

Svájc második legnagyobb lélekszámú városának, Genf lakosságának nem véletlenül alkotják 44%-át külföldiek. A város csodálatos fekvése mellett számos neves látnivalót tudhat magáénak, emellett több nemzetközi szervezetnek is otthont ad.

Koppenhága, Dánia

Koppenhága befolyásos gazdasági, kulturális és tudományos központ, egyúttal Skandinávia legnépesebb városa. Történelmi látnivalói miatt is érdemes idelátogatni, emellett nem utolsó szempont, hogy a világ egyik leginkább környezetbarát nagyvárosának tartják.

Bern, Svájc

Svájc általánosan is híres lakóinak magas életszínvonaláról és jólétéről, nem véletlen, hogy Bern már a harmadik városa az országnak, mely szerepel a listán. Gazdaságilag is fontos településnek számít, emellett az itt zajló oktatás is világhírű.

Sidney, Ausztrália

Az ausztrál város nem csupán turisztikai szempontból számít kiemelt helynek, de központja az ország kereskedelmének, művészeti életének, oktatásának és szórakoztató iparának is. Mindez az életszínvonalon is tükröződik.

Bécs, Ausztria

Bécs élen jár az élhető városok között, mind a politikai és társadalmi környezetet, mind a gazdasági, szociális és kulturális helyzetet, mind pedig az egészségügyi ellátásokat és az oktatást tekintve érdemes itt élni. Emellett a kikapcsolódás terén is széles körűek a lehetőségek, Bécs továbbá híres remek közlekedési rendszeréről is.

Európa egyik legélhetőbb városát velünk is megtekintheted!

Zürich, Svájc

Zürich Svájc legnagyobb városa, mely egy tó partján, több mint négyszáz méterrel a tenger szintje fölött fekszik. Amellett, hogy magas az életszínvonal, számos történelmi látnivalót, valamint kikapcsolódási lehetőséget is a magáénak tudhat.

alfatours team

2015.01.30.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!