Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Tíz mesés kastélykert a nagyvilágban

Versailles,
Alhambra,
Hévíz,
Festetics,
Boboli,
Hever,
Sanssouci

A következő képes összeállításban összegyűjtöttük a leglátványosabb kastélykerteket, hogy egy képzeletbeli, vidám tavaszi sétára invitáljunk Titeket. Tartsatok velünk!

 

1. Versailles-i kastély, Franciaország

Versailles nemcsak az európai kastélyépítészet csúcsát képviseli, kertje ugyanolyan gyönyörű, mint maga az épületegyüttes. Ez persze nem véletlenül alakult így: XIV. Lajos 1661-ben pontosan azért bízta meg André Le Nôtre kertépítészt, hogy a kastélyhoz méltó parkot alakítson ki. A Napkirály egykori fényes ünnepségeinek helyszínéül szolgáló kastélypark egyébként olyan hatalmas, hogy akinek van ideje rá, akár két teljes napot is eltölthet itt bóklászva. Szobrok, medencék, szökőkutak, virágágyások, csatornák, labirintusok és széles sétányok tucatjai várják, hogy felfedezzék őket.


2. Alhambra, Granada, Spanyolország

Aki a szép palotákat és kerteket szereti, annak a spanyolországi Granadában található lenyűgöző mór erődöt és palotát is meg kell látogatnia legalább egyszer az életben. Az Alhambrát 1223-ban kezdték építeni a Naszrida uralkodók számára, de később a Katolikus Királyok, és V. Károly német-római császár és spanyol király is innen vezette birodalmát. Bár a fentiek miatt az épületegyüttes egyszerre tartalmaz muszlim és keresztény alkotásokat, a Naszrida-paloták medencékkel, szökőkutakkal, mirtuszbokrokkal kialakított fantasztikus udvarai, és a stukkókkal, faragásokkal és légiesen könnyed mennyezetekkel rendelkező termei, illetve az Alhambrához tartozó Generalife-kertek ma is határozottan az Ezeregyéjszaka meséit idézik.

3. Villandry-kastély, Franciaország

Sok nagyszerű kastélyt találunk a Loire-mentén, de közülük a legszebb parkja kétségtelenül a Villandry-kastélynak van. Hogy miért? Mert a második világháború után az új tulajdonos az eredeti, XVI. századi tervek alapján állíttatta helyre a reneszánsz kastély kertjét.



4. Festetics-kastély, Keszthely, Magyarország

A keszthelyi Festetics-kastély negyvenkét hektáros parkja természetvédelmi terület, több különleges fafajta otthona. A kínai páfrányfenyőket például még Festetics György idejében ültették, a legidősebb fa pedig egy négyszáz éves mocsári tölgy. Érdemes meglátogatni a kastély 2012-ben újranyílt pálmaházát is, melynek szerkezeti elemei Eiffel műhelyében készültek.

 

5. Mirabell-kastély, Salzburg, Ausztria

A kastély szerelmi ajándékként épült: Wolf Dietrich von Raitenau érsek rendelte meg 1606-ban kedvese, Salome Alt számára. Ma a kastélyban a városi önkormányzatot találjuk, illetve itt van a világ egyik legszebb házasságkötő terme is. A szépen karbantartott, mitológiai szobrokkal gazdagon ellátott, virágos kertben ezért gyakran lehet esküvői fotózásokba botlani.



6. Himedzsi-várkastély, Japán

A hófehér falú kastélyt Japán legszebbjeként tartják számon, 1993 óta a világörökség része. Érdekesség, hogy a kastély négyszáz éve sértetlen: az Oszakától délnyugatra fekvő Himedzsi városa a második világháborúban szinte teljesen megsemmisült, a kastély viszont érintetlenül megúszta, de ugyanilyen szerencsésen átvészelte például az ország történetének egyik legerősebb földrengését is, mely 1995-ben pusztított. Japán leglátogatottabb és leghatalmasabb kastélyának kertje különösen cseresznyevirágzáskor mesebeli.



7. Schönbrunni kastély, Bécs, Ausztria

A Habsburg császárok nyári rezidenciáját valószínűleg senkinek sem kell bemutatni: a világörökség részét képező barokk kastély Ausztria egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A gazdag parkban nyílt meg 1752-ben a világ első állatkertje, de látványos szökőkutat és pálmaházat is találunk ugyanitt. A park Mária Terézia halálának évére nyerte el a végleges formáját, és még ma is nagyrészt őrzi akkori jellegét.

 

Ha szeretnétek élőben is látni a Schönbrunni kastély gyönyörű parkját, tartsatok velünk!

 

8. Hever-kastély, Kent, Anglia

Állítólag itt született Boleyn Anna, VIII. Henrik második felesége, akit később férje lefejeztetett – a legenda szerint szelleme visszajár a kertbe kísérteni.  A különleges kertben – melynek felfedezésére minimum másfél órát érdemes szánni a kastély honlapjának tanácsa szerint – egy festői tavat, több vízesést, csobogót, több ezer tő rózsát, rododendronokat és nárciszokat láthatunk.



9. Boboli-kertek, Firenze, Olaszország

A Boboli-kert Firenzében, a Pitti palota mögött terül el, ez az egyik legszebb olasz díszkert. A kertben két tavat, szökőkutakat és megannyi szobrot találunk. A mi kedvencünk a bejárattól nem messze található, teknősbékán trónoló dundi Bacchus szobra, valamint a mellett található furcsa mesterséges barlang.



10. Sanssouci-kastély, Potsdam, Németország

A porosz királyok egykori rezidenciája, a potsdami Sanssouci kastély, Berlintől mintegy negyven kilométerre található, 1990 óta a világörökség része. Bár kétségkívül belülről is szépek az itt található kastélyok, csak a kertek bebarangolásáért is megéri kiutazni ide. 

alfatours team

2015.03.10.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!