Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

A világ legrégebbi szállodái

szálloda
lakosztály
pompa
évszázad

Grófi miliő Medinában 1840-ből 
Az M6-os autópályától 6 km-re fekszik egy apró Tolna megyei község, Medina. A domboldalon fekvő falu határában épült az Apponyi Kiskastély. A kastélyt az 1840-es állapotának megfelelően restaurálták, még a legutolsó kézzel kovácsolt szeget is visszaépítették. Szakemberek szerint a 2011 óta kastélyszállóként és családi otthonként szolgáló hotel az egyik legszebben helyreállított magyar műemlék.

 Hat különböző hangulatú szobát és egy lakosztályt kínál vendégeinek. Pajta jellegű éttermükben az asztalokat veterán autók között helyezték el, ezért teljesen természetes, hogy a vacsorát egy Aston Martin vagy egy Bentley mellett szolgálják fel. Gyönyörű park, kőburkolatú jakuzzi a kertben és kenutúra a kastélykert végében – egyáltalán nem csodáljuk, hogy az Oscar-díjas filmrendező, Jiří Menzel is visszatérő vendége a hotelnek.

Hétszáz éves osztrák romantika 
Az alpesi Salzburg városától néhány perces autóútra található a négycsillagos Romantic Hotel Gmachl, amelyet 1334-es fennállása óta ugyanazon család nemzedékei üzemeltetnek. Az épület a XIV. században kisebb kereskedelmi épületként szolgált, majd a XVIII. században már felvette egy kocsmával egybekötött fogadó kinézetét. Az épületet minden család egy kicsit tovább építette, fejlesztgette, majd 2009-ben egy nagyobb restauráláson átesve és egy új épülettel bővülve, most már 73 szobában várja vendégeit.

 Szobáira és közösségi tereire a modernitás és hagyományőrzés szimbiózisa jellemző, de a legnagyobb vonzerejének mégiscsak az 1500 négyzetméteres Horizont nevű spa részlege számít. Ennek egyik fala csupa üveg, a medencéjéből és a partján elhelyezett nyugágyaiból pedig a környező hegyvonulatok lélegzetelállító panorámáját kínálja.

 

800 éves királyi pompa 
A Best Western Angel & Royal Hotel abban az angliai Grantham városában található, amely Margaret Thatcher szülőhelye.

Anglia egyik legrégebbi hotele három csillaga ellenére ma az egyik legszebb, számos építészeti megoldást ötvöző, de a korábbi évszázadok hangulatát megőrző épületnek számít. Királyi éttermében még ma is láthatjuk oriel típusú, az épület falából kinyúló, szögletes ablakait, a sarokban az eredeti kőből épült csigalépcsőjét. Az emeleti szobákban a hagyomány szerinti vörös és arany kárpittal felöltöztetett baldachinos ágyakat éppúgy találunk, mint semlegesebb színű, kortárs design szerint berendezett lakosztályokat.

 
A céhmesterek hotele 
A Zum Roten Baeren Hotel a Fekete-erdő hegyei ölelésében, a németországi Freiburg híres turista- és bevásárlónegyedében található. A Vörös Medvének elkeresztelt hotel Németország legrégebbi vendégházának és egyben a legrégebbi épületének is számít, az első írásos feljegyzések 1311-ből valók. Földesurak, vendéglősök hosszú sora birtokolta, földszintjén számos céhmester bérelt itt egykor üzletet, ma pedig egy népszerű sörözőnek ad helyet. Az évszázadok alatt az alagsora kivételével az épület számos átalakuláson ment keresztül, de akár a csendes kertre néző szobákat, akár a város legszebb terét magában foglaló panorámát választja a vendég, ma is egészen különleges hangulatot talál a hanza-városi hotelben.

A világ legrégebbi hotele
Az ősi hotelek listáját azonban mégiscsak Japán vezeti: itt működik a világ hat legrégebbi hotele. A Komatsu városában található Hoshi Ryokan Hotel például 718-ban nyitotta meg először kapuit, és 46 nemzedék óta ugyanaz a család üzemelteti.  Az 1300 éves hotel száz, egészen minimalista dizájnnal ellátott szobával és hagyományos tea ceremóniával fogadja minden vendégét. A kertben a kövekkel és lampionokkal körül ölelt szabadtéri fürdőt egy meleg vizű forrás táplálja, minden további izgalmát pedig a szigorú tradíciók szerint őrzött és felszerelt fedett fürdője adja.


Ha valami igazán újra és modern szállodára vágysz, csatlakozz hozzánk nyáron Opatija, és szállj meg a 2018-ban felújított 3***-os szállodában

 

alfatours

2014.07.04.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése
Salzburg-Neuschwanstein-Hallstatt 3 napos kirándulás
2024.06 .14. - 2024.06 .16.
3 nap 2 éjszaka
120 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

5 napos kaland Erdélyben
2024.06 .19. - 2024.06 .23.
5 nap 4 éjszaka
137 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!