Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Vízesések között

nemzeti
park,
gyönyörű,
vízesés

Plitvice, a varázslatos nemzeti park:


A késő esti órákban indulunk Budapestről, a Déli Pályaudvartól. Kisebb pihenőket tartva, a reggeli órákban érkezünk meg a nemzeti parkhoz. A Plitvicei Nemzeti Park 1979 óta a Világörökség részeként, a világ legszebb vízesései közt tartják számon. 
A park területén 16 tó és a víz bőségétől függően 190-200 vízesés található.

A reggeli és az étteremben elfogyasztott kávé után indulhat a felfedezés. A parkot a belépőjegyünkre nyomtatott térkép segítségével ismerhetjük meg.

A park bejáratát elhagyva, néhány méter után már is lélegzetelállító látványban lesz részünk. Már itt azt gondolhatnád, hogy ennél szebb biztosan nem is lesz… bízz bennem, bízz bennünk, mert lesz. Az utunk pallókon és lépcsőkön keresztül a nagy vízeséshez, a Veliky Slaphoz vezet. Miután mindenki kigyönyörködte magát, a tavak és vízesések mentén sétálva, a 46 m mély Kozjak-tóhoz érkezünk. A tóparton hatalmas zöld területet találunk kisebb éttermekkel, szuvenír bolttal, mosdóval és rengeteg paddal. Az első fáradtság után, ideális hely egy kis pihenéshez.

Tovább indulva körülbelül 10 percig élvezhetjük a hajó kínálta élményt, a csodálatos képet, mely elénk tárul. A hajóról leszállva, utunk a legfelső tóhoz, a Proscansko-tóhoz vezet. Hosszú az út a legfelső részig, útközben több tó és rengeteg vízesés szebbnél szebb színpompával kápráztat el minket. A tavak türkiz színe számunkra felfoghatatlan szépségű. A park számos védett növénynek is otthont ad, melyek csak még színesebbé teszik a környezetet. Néhány helyen kidőlt fákat, hatalmas ágakat lehet látni a vízben. Ezek nagy része már sok-sok éve a tavak részét képezik, az elénk táruló látvány pedig a természet erejéről, szépségéről és kiszámíthatatlanságáról tesz bizonyságot. Ha szerencsések vagyunk, láthatjuk a halak hatalmas tömegét árral szemben úszni.

Biztos vagy benne, hogy már mindent láttál és a felfedezés végére értél? Még nem… A több órás sétánk és rengeteg fénykép után érkezünk meg a legfelső tóhoz, ahol ismét megpihenhetünk. A legfelső tó a maga 37 m-es mélységével a 2. legnagyobb tava a parknak. A pallón állva a gyönyörű erdőt, a hatalmas tavat nézve, a madarak csicsergését hallgatva teljes nyugalom és béke árad.

A pallókat elhagyva érkezünk meg az elektromos kisvasúthoz, mellyel szinte a park bejáratáig utazhatunk. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élmény az utazás, mely körülbelül 20 percet vesz igénybe. A kisvasútról leszállva az utolsó kis sétánkat tesszük.

A bejárathoz visszatérve, az éttermekben egy utolsó frissítőt veszünk magunkhoz.
A busz a parkolóban vár minket, majd haza indulunk.
 
Plitvice a világ egyik legszebb helye, melyet mindenkinek látnia kell! Nyugalomra, békére vágysz paradicsomi környezetben? A természet „szerelmese” vagy?


Tarts hát velünk a Plitvicei nemzeti parkba és légy gazdagabb egy életre szóló élménnyel! 

alfatours

2013.06.12.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!