Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Látogasd meg Magyarország akváriumait!

akvárium,
látogatás,
Magyarország

Fővárosi Állatkert Akváriuma, Budapest

A Budapesti Állatkert Pálmaházának egyik oldalszárnyából juthatunk le az akváriumában, ahol a tengeri világ mintegy kétszáz tarka képviselőjével találkozhatunk. Vagyis olyan élőhelyet láthatunk, ami a Pálmaház trópusi esőerdejének "tengeri megfelelője". Ráadásul rendkívül impozáns környezetben figyelhetjük meg a halakat, ugyanis a falakat káprázatos Róth Miksa-féle mozaikok díszítik.

Elidőzhetünk a színpompás korallszirti halak előtt, megnézhetjük, miként tisztítják meg a tisztogatóhalak a többi hal bőrét, és akad látnivaló a murénák medencéjénél is. Továbbá láthatunk tengeri uborkát, viaszrózsát, és tengeri csillagot is.

Zöld Piramis Óceánárium, Nyíregyháza

A nyíregyházi akvárium hősei a szirti cápák, de egy labirintuson áthaladva megismerkedhetünk Európa édesvízi halaival is. Az óceanárium egy esőerdőházzal osztozik az épületen, ahol a többszintes kialakításnak köszönhetően vízeséseket, függőhidakat és egy látványliftet is beépítettek.

A Zöld Piramis Óceanáriumába belépve először a tengerparti fövenyen szaladgáló tarisznyarákokkal találjuk szembe magunkat, majd a trópusi tengerpart sekély vizének színpompás halfajai fogadnak bennünket. A fejlábúak medencében a polipokat és rokonaikat csodálhatjuk meg, köztük az élő kövületnek számító Nautiluszokat. Láthatunk még murénákat, csikóhalakat, sőt, egy akril hengeren átsétálva magunk mellett és felett érezhetjük a cápákat is.

Tropicarium, Budapest

Az egyik leghíresebb magyarországi akvárium, a Tropicarium. A fővárosban található Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpont majdnem háromezer négyzetméteres területén terül el. Az egzotikus fajták mellett a nálunk honos fajokat is megismerheted itt. Az állatkert lakói között megtaláljátok a hüllőket, a kétéltűeket, az apró majmocskákat, a szabadon repkedő madarakat és a több ezer színes halat is.

Ha szeretnéd kipróbálni, milyen érzés lehet egy ráját megsimogatni, itt azt is megteheted. A gyerekek kedvence lesz ez a program a fővárosban, ebben biztos lehetsz. A fő gyerek kedvenc program a Némó nyomában rajzfilm ihlette akvárium megcsodálása, de igazán a cápák fognak ámulatba ejteni titeket. A tizenkét méteres látványfolyosón tekinthetitek meg az óceánok urait, a tigris-, és barna cápákat.


Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

A Tisza-tavi Ökocentrum a Tisza-tó vendégfogadó központjának is tekinthető, hisz a felszálló madárra hasonlító négyszintes főépület és parkja mintegy tíz hektáron mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy eddig rejtett természeti csodáit.

Az épület akváriumszintjén olyan élményben lehet részetek, mintha valóban egy tó mélyén sétálnátok. A víz alatti alagút falán át élvezhetjük a cikázó halak látványát, és azt, ahogy a vizeinkben őshonos halóriás, a viza hatalmas példányai átúsznak a fejünk felett. Vidra etetést is nézhetünk, a hazai hüllőket és kétéltűeket pedig az “éjszakai erdőben” fedezhetjük fel. A hetedik emeletről csodás körpanoráma nyílik a Tisza-tavi tájra, a 3D moziban pedig átélhetjük a Tisza-tavi hajózást is.


Képek feltöltése folyamatban, addig is nézegessétek meg eseménynaptárunkat!

alfatours

2015.09.04.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!