Alfatours kft 2092 Budakeszi, Fő utca 211. +36 70 77 44 877, H és CS 10:30-14h, telefonügyelet H-P 10:30-14h: +36 23 656 300

A világ 6 legszebb tava

tó,
nagyvilág,
gyönyörű,
különleges

1. Fiwe-Flower Lake, avagy az Ötvirág tó – Kína

Wuhua Hai érintetlen vize, avagy az Ötvirág tó a Kínában található Jiuzhaigon Nemzeti Park büszkesége. A sekély tó a türkiz különböző árnyalataiban csillog és medre tele van kidőlt ősi fák törzseivel. Az Ötvirág tó egyike a 108 legendás többszínű tavaknak, melynek története egy ősi istennőhöz fűződik, aki kapott szerelmétől egy tükröt és mikor elejtette, az 108 darabba tört szét. A csodálatos színek teszik ezt a tavat a világ egyik legszebbjévé.

2. Plitvice tó – Horvátország

Egy nap a Plitvicei-tó zöld és szürke színe elkezdett kivilágosodni, átfordulva kék és égszínkék árnyalatokba. Ásványi anyagok és élő organizmusok lakóhelyévé vált ez a 16 egymásba kapcsolódó tó, ahol naponta többször lehetünk szemtanúi a lenyűgöző szivárványjátéknak, melyet a napfény változása idéz elő. A Plitvicei tavakat azért is emlegetik mesébe illőnek, mert minden egyes tavat egy vízesés vezet a másikba és a környező erdőkben sűrűn találkozhatunk medvékkel, farkasokkal, több száz különböző fajtájú madárral és szarvasokkal is.

3. Yucatan Cave Lake, Mexikó, azaz A Yucatan barlangtó

A Yucatan barlangtó a Yucatan-félszigeten található, Mexikóban. A helyi lakosok úgy tartják, hogy egy Maja istennő ajándékozta őket meg ezzel a páratlan szépségű állóvízzel. Az odalátogatóknak meggyűlik a bajuk a tó megtekintésével, mert sajnos fizikailag szinte képtelenség megközelíteni, de ha sikerülne is a közelébe jutni, akkor sem élvezhetnénk ki teljesen a tó adta örömöket, mert betiltották a benne való fürdőzést.

4. Reed Flute barlangtó, Kína

A Reed Flute barlang egy több, mint 180 millió éves, természetes mészkő barlang, mely Guilin, Guangxi Kínában található. Bár igen réginek mondható keletkezése, de felfedezése csak az 1940-es években történt, mikor egy menekült csoport arra tévedt. Ma már maga a barlang is és a több színben pompázó tó is világhírűek.

5. A Melissani barlangtó

A Melissani barlangtó Görögország, Kefalonia közelében található, mely egy rejtett kincs volt egészen addig, míg egy 1953-as földrengés be nem omlasztotta a barlang tetejét. A misztikus égszínkék tavat körülvevő sűrű erdő júliusban és augusztusban a legszebb, mikor a napfény áthatolva a területet megváltoztatja a víz színét, és visszatükrözi azt a vizet körülölelő falakra. Melissani névadója egy nimfa, Melissanthe, aki egy görög mitológia szerint vízbe fojtotta magát, mikor Pan, az Isten elutasította romantikus közeledését.

6. Matheson tó, Új- Zéland

Minden évszakban, hajnaltól sötétedésig a Matheson tó csodálatos színekben pompázik és érintetlen vize kifogástalanul visszatükrözi a környezetét, a körülötte magasodó hegyek látványát.

Ha Ti is megnéznétek valamelyiket élőben, utazzatok velünk a Plitvicei Nemzeti Park egynapos kirándulásra!

alfatours

2014.10.21.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Kirándulás hegyvidéken: Lillafüred és a Szalajka-völgy vonatozással és l...
2023.04 .01. - 2023.04 .01.
1 nap
12 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Húsvét 2 országban: Pozsony és a Schloss Hof Kastély Ausztria
2023.04 .08. - 2023.04 .08.
1 nap
12 990 Ft/fő
Tavaszi kirándulás

Tavaszi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Húsvéti kirándulások

Húsvéti kirándulások

Ajánlat megtekintése
Szlovák Paradicsom Nemzeti Park egynapos bakancsos túra
2023.05 .13. - 2023.05 .13.
1 nap
18 990 Ft/fő
Bakancsos túra

Bakancsos túra

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Bécs és Kreuzenstein vár egynapos kirándulás
2023.05 .27. - 2023.05 .27.
1 nap
13 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!