Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Lélegzetelállító kanyonok

Bled
folyó
vízesés
Provence
város
patak
Japán

Vintgar-szurdok, Szlovénia 

A Vintgar-szurdok Szlovéniában található, Bledtől 6–7 km-re északra. A szurdokot Szlovénia legnépszerűbb természetes jellegzetességei között tartják számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Sum-vízeséssel hagyja el a szurdokot, ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. Ha szeretnétek, velünk is megnézhetitek: https://alfatours.hu/utazasok/vintgar_szurdok_bled_es_postojna_ketnapos_bakancsos_tura

 
Takachiho kanyon, Japán

A Takachiho kanyon Japánban déli részén a Miyazaki tartományban helyezkedik el. A rendkívül különleges természeti környezet a kristálytiszta türkizkék folyó, az ahhoz kapcsolódó vízesések, a szurdok falát alkotó oszlopos kifejlődésű bazaltprizmák, a geológiai formákat feltáró rétegződések és a buja növényzet egysége pártalan látnivalót kínál a látogatóknak. A kanyont a Gokase-gawa folyó vájta ki.

 

Verdon szurdok, Franciaország

A Franciaországban, a festői Provence-ban található az európai Grand Canyonként is emlegetett Verdon-kanyon. A Les Gorges du Verdon, vagyis a Verdon-szurdok Franciaország egyik legszebb természeti látványossága. Ez Európa legnagyobb szurdoka. A szurdokot a Verdon-folyó alakított ki az évmilliók során. Az egyes helyeken 800 méter mély kanyonban 21 kilométeren át kanyarog a Verdon-folyó, míg el nem éri a mesterségesen kialakított Lac de Sainte-Croix nevű tavat.

 El Tajo szurdok – Spanyolország

Andalúzia legromantikusabb, és egyik leglátogatottabb városa Ronda. A városkát kettészelő Guadalevin folyó vájta ki a közel 100 métermély El Tajo szurdokot, ami mára a város egyik leghíresebb látványossága.

Uvac kanyon, Szerbia

Szerbia dél-nyugati részén található az Uvac kanyon az ország legszebb nemzeti parkját alkotja. Európa harmadik legnagyobb és legmélyebb völgye, ahol az európai fakó keselyűknek a 70% fészkel. A kanyargós szurdokot a Zlatibor és Zlatar hegyek barlangokkal tarkított sziklafalai fogják közre.

  

Oneonta kanyon – USA 

Az Oregon állambeli Oneonta patak vájta ki a látványos Oneonta kanyont. Különös jelentőségű területnek számít az egyedülálló erdei és vízi növényei miatt.

Képek feltöltése hamarosan. 

 

 

 

alfatours

2014.06.23.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!