Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Magyarország a CNN utazási rovata szerint

Budapest
főváros
romkocsma
állatkert

A CNN utazási rovatában hónapok óta folyamatosan szerepel Magyarország, Budapest!

Legújabb cikk, ami rólunk szól, a Fővárosi Állatkertet említi, de megmutatjuk, hogy miket szeretnek még az amerikaiak Magyarországban!

Romkocsmák
2013. októberben a magyar romkocsmákat ajánlja az olvasóknak. Már rengeteg külfölditől megtudtuk, hogy híresek a romkocsmáink, de hogy még a CNN is erről ír… :) Szimpla Kert, Kuplung, Super 8, Rácskert, Ellátó Kert, Instant, Corvintető – ezeket a helyeket ajánlják a Budapestre utazók figyelmébe a CNN utazási rovatában azoknak, akik barátságos helyen szeretnének iszogatni, kevés pénzből, kissé szokatlan helyen. A magyar fővárosban több mint tíz éve új fogalom született a vendéglátásban: létrejöttek a romkocsmák.

A romkocsmákat többnyire régi épületekben vagy üresen álló szabadtéri helyeken alakították ki. Az első ilyen bár 2004-ben nyílt a hetedik kerületben: a Szimpla Kert egyik különlegessége egy öreg Trabant, a szerencsések akár ebben ülve is leguríthatják az italukat.

Nem messze található a Rácskert egy régi parkoló helyén, a Kuplung bár neve pedig arra utal, hogy a vendégek egy régi autószerelő műhelyben kaphatnak olcsó innivalót és jó társaságot. Aki pedig a magasba vágyik, annak a Corvintetőt ajánlják: itt a panorámán túl hétfőnként mozizni lehet, a hét többi napján pedig bulizni.

A főváros
Novemberben a szerintük legszebb 8 épületet sorolták fel, ami miatt mindenkinek muszáj legalább egyszer elutaznia Budapestre. A lista a következő: Parlament, Szent István Bazilika, Állami Operaház, Dohány utcai Zsinagóga, Lánchíd, a Budai Vár, Halászbástya, Nemzeti Színház. Budapest_kulfoldi_szemmel

Szintén novemberben magyar ételeket ajánlottak az olvasóknak! A felsoroláshoz elöljáróban annyit közölnek: a magyar konyha igazi rémálom a fogyókúrázóknak, viszont álom azoknak, akik szeretnek enni. A listán elsőként szerepel a gulyás, amelyről nehéz megállapítani, pörkölt, vagy leves, és amelyet a cikk szerint a legszerényebb kávézótól kezdve a legelegánsabb étteremig mindenütt meg lehet találni. Magyarország legtipikusabb street foodját, a lángost reggeli gyanánt ajánlja a hírportál. Leírják, hogy a magyarok tejföllel és reszelt sajttal eszik, és néha fokhagymát is tesznek rá, csak hogy bosszantsák a szomszédjukat. A cikk szerint lángosért érdemes Szentendréig elmenni. A paprikás csirke szintén bejutott a listára, állításuk szerint tojásos nokedlivel verhetetlen. A hortobágyi húsos palacsinta is szóba kerül, a CNN azt írja, a magyarok imádják ezt a szokatlan ételt. Ami még a listára felkerült: libamájpástétom, kürtőskalács, somlói galuska, Eszterházy torta, dobostorta, a hideg meggyleves, a töltött káposzta.

A „11 dolog, amit tudni kell, mielőtt Magyarországra utazik” című cikk mindent dicsér, ami magyar.
A 11 pontból az elsőben Közép-Európa legnagyobb tavát, és az ahhoz tartozó fesztivált a Balaton Soundot említi a cikk írója, majd jönnek a fürdők, Hévízzel, a Gellért- és a Széchenyi-fürdővel az élen. Harmadik helyen következnek a Nobel-díjasaink, aminek az a konklúziója, hogy a magyarok okos emberek. A Liszt Ferenc-Franz Liszt vitát is tömören összefoglalják, anélkül, hogy akár az osztrákoknak, akár a magyaroknak sértődésre lenne okuk. Ötödik helyen szerepel a “kiskapu”, mint hungarikum, ami az író szerint a kommunizmus hagyatéka, illetve azt is megtudják az olvasók, hogy ha egy szobába összezárnak három magyart, azok bizonyára négy pártot fognak alapítani. De végre valahára a gulyás ügyet is tisztázza a szerző, és felvilágosítja a turistákat, hogy az nem pörkölt, hanem leves. Továbbá megtudjuk a pirospaprika a magyaroknál addiktív, a sörrel való koccintás viszont tilos, aminek történelmi hátterét is ecsetelik a cikkben. Aztán a Tokaji puttyonymércéjét is bemutatja, a sportból pedig csodával határos módon nem Puskást emeli ki, sőt fociról szó sem esik, a vívásról, az úszásról, a vízipólóról, a gimnasztikáról és a kajakról annál inkább. Az utolsó pontban kiderül, hogy még mindig lovas nemzet vagyunk, de legalábbis a Lázár testvérek mindent megtesznek ennek érdekében.

 

Decemberben a magyar nyelv nehézségéről írtak egy cikket, amiben kivesézik, hogy mitől lehet olyan nehéz és miért nem hasonlít más nyelvekre..

 A legújabb cikk, ami a Fővárosi Állat-és Növénykertről szól:

 Esélyes, hogy Európa legérdekesebb állatkertje a Fővárosi Állatkert, írja a CNN utazási rovata.

Kiemelik az állatkert építészeti kiválóságát és a gyűjtemény sokszínűségét is. A cikk szerint 1910-ben a város legjobb építészei vettek részt az állatkert átalakításában. Építészetileg kevés jobb állatkert akad a régióban – írják.

Hazánk szépségeit érdemes két keréken is felfedezni. 

 

alfatours

2014.01.08.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!