Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Anti-Disneyland élménypark nyílt felnőtteknek

Disneyland,
provokáció,
Anglia,
abszurd,
Dismaland

Megnyitotta kapuit a néhol groteszk, néhol sokkoló élményelemeket felsorakoztató szórakoztató park, a világ első anti-Disneyland-je.


A nyugat-angliai tengerparti városban, Weston-super-Mare településén nyílt meg aDismaland nevű élménypark. A két és fél hektáros területen, amely korábban Európa legmagasabb ugródeszkájával büszkélkedő uszodáé volt, ma ötvennél is több nemzetközi ismertségű művész szobrai, képei és interaktív művészeti installációi láthatók. Ezek 24 óra alatt az Egyesült Királyság legújabb és egyben leglehangolóbb turisztikai attrakciójaként kerültek fel a brit sajtó hasábjaira.

 


A szürke és komor hangulatú park bejáratánál egy unott, Mickey-egér fület láthatóan kényszerből magára öltő hostess-lány üdvözli a látogatókat. Miközben színes léggömbök helyett fekete lufik, egy lepusztult Disney-kastély, egy ósdi körhinta, Hamupipőke felborult tökhintója és egy félig a mocsárba süllyedt rendőrségi furgon látványa tárul elénk.

 

Dismaland, avagy hevenyészett fordításban a világ első anti-Disneyland-ja, amelyben a kiállított figurák, graffitik és művészeti alkotások nem is feltétlen a népszerű mesepark globalizált cukiság-kampánya ellen hirdetnek háborút, mindössze a világ jelenlegi állapotára hívják fel a figyelmet a művészek különböző szűrőjén keresztül. Itt minden installáció tágan és szabadon értelmezhető. Így aztán ebbe a parkba még az is belefér, hogy a látogató kisméretű emberalakokkal zsúfolt csónakokat irányíthasson egy nagyobb medencében, vagy, hogy a hintó-balesetben meghalt Hamupipőkét körülvevő paparazzók mellé bárki beálljon egy szelfit készíteni.

 

Mindez a Bristolban született Banksy-nek, a street art világ provokátorának a műve, aki a helyet egy kifejezetten nem gyerekeknek való családi szórakoztatóparknak nevezte, és akinek tíz saját, társadalomkritikát sem mellőző munkája most is látható a helyszínen.

 

 

alfatours team

2015.08.27.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!