Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Adventi élmények Melkben

Melk,
advent,
vásár

Melk egy csodás kisváros, különösen adventkor:

Az épületegyüttes gyönyörű látványával minden látogatót azonnal elbűvöl.Az épület 320 méter hosszú, 500 szoba található benne, 1365 darab ablakával pedig Ausztria legtöbb ablakával rendelkező épülete. Az apátság épülete már első ránézésre is lenyűgöző. Utunk során idegenvezetővel van lehetőség a látogatható szobák megtekintésére. Ma már modern, interaktív kiállításon ismerkedhetünk meg a Benedek rendi szerzetesek életével a kezdetektől egészen napjainkig.A szerzetesek egyik fontos helyszíne a könyvtár, mely összesen 12 szobából áll, és mindegyik helyiség mennyezetét gyönyörű freskók díszítik. A könyvtár közel 100.000 kötetnek ad otthont. Csak a kéziratok száma 2.000.
Miután megcsodáltuk a könyvtárat is, érdemes utunkat a templom felé venni. Ide egy csigalépcső vezet, amelynek a padlózata és a mennyezete is tükörrel van ellátva: fantasztikus fényképeket lehet készíteni. Az apátság temploma Ausztria legszebb barokk stílusú épülete. Az arannyal, stukkóval és márvánnyal díszített épület mindenkit elvarázsol.
Az apátság orgonáján még Wolfgang Amadeus Mozart is játszott 1768-ban, mindössze 12 éves korában. Az ifjú Mozart tehetségéről az Apátság krónikái is megemlékeznek.Az apátság bejárása után következhet a park, majd a város bejárása. A kisváros főterén pezsgő élet van késő estig, számos étterem és kávézó várja a vendégeit. Az adventi időszakban a város különösen szép, karácsonyi vásár is várja itt a látogatókat, A vásárban többek között  színvonalas kézműves termékeket lehet vásárolni. Egy finom forralt borral a kezünkben érdemes megcsodálni a karácsonyi fények sokaságát.

Ha ti is kedvet kaptatok elutazni valahova, nézzétek meg az eseménynaptárunkat!

alfatours

2016.11.04.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!