Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

A világ leghátborzongatóbb helyei, melyekre semmi pénzért nem mennél el

világ,
hely,
hátborzongató

A kísértetkórház:

Ha keresnétek, Angliában, kelet Sussexben fogjátok megtalálni ezt a kórházat, ahová nagy valószínűséggel senki sem szeretne bekerülni egy biciklibaleset után. A jó hír, hogy erre nincs túl sok esély. A kórház 1903-ban nyílt és 90 évig ápolta betegeit.

Főleg a zavartabb elméjű páciensek kerültek ide, egyfajta őrültek házaként üzemelt. – A legenda szerint az itt dolgozók előszeretettel alkalmazták az elektromos áramot, mint kezelőeszköz – 1994-ben az épület üresen maradt, de az eszközök ott maradtak.

Babák szigete:

A története úgy hangzik, hogy volt egyszer egy kislány, aki a tengerbe fulladt, majd a testét egy lakatlan mexikói szigeten találták meg. Másnap babák jelentek meg a vízen lebegve, amitől a helyiek igencsak megijedtek. Ha a legenda igaz, ezek a babák még ma is ott lógnak a szigeten, zsinórokon.

A Babák szigetét, vagyis a La Isla de la Munecast Mexikó legrémisztőbb helyeként tartják számon, ahol a történet igen sok verziója él, de eredetileg egy Don Julian Santana nevezetű nőtől származik, aki (elvileg) több mint 50 évet élt teljesen egyedül a szigeten. A vízbefulladt kislány őt kísértette egész életében.

Centralia:

Szellemváros Amerikában, Pennsylvania államban. Egykor még virágzó bányaváros volt Centralia, ma már azonban senki sem lakja. Habár a Wikipédia szerint 10-en azért igen, de ez nem túl sok az egy évszázaddal ezelőtti 2700-as lélekszámhoz képest.

Az ok, amiért a város teljesen kihalt, az az, hogy 1962-ben egy bányatűz ütött ki, ami azóta sem csillapodott. Igen, több mint 50 éve lángol a város alatt található szénbánya, aminek hatására az utak is felnyíltak, és gejzírek törnek fel a sziklák közül.


Az Akodessewa:

Ez egy nem túl hétköznapi piac. Megölt állatok woodoo-maszkjait lehet itt megvásárolni, ami teljesen természetes a togóiak életében.

Nekik megszokott, hogy ilyesmikkel kereskednek, a turistákat viszont figyelmeztették, kerüljék el a helyet, mert rontás kerülhet rájuk.


A Pokol Kapuja:

Ez valóban egy létező hely, amit Türkmenisztánban találunk, ahol a képen is látható pokolkaput szovjet tudósok „nyitották”. A kutatók egy napon gázt találtak a föld alatt, majd ezt meggyújtották.

Arra viszont ők sem számítottak, hogy ez az elkövetkező negyven évben folyamatosan lángolni fog. Ha ez még önmagában nem elég ijesztő, a jelenség vonzza a pókokat, akik több ezren nyüzsögnek a kráter körül. Elméletileg védik azt.

Kabayan koporsói:

A Fülöp szigeteken található egy gyűjtemény, ami ember alkotta koporsókból áll. Mindegyik koporsó teljesen jó állapotban van, és több ezer éves múmiákat rejt.

Az évek során igen sok „Kabayant” találtak, így végül turistalátványosság vált a hátborzongató temetőből. Feltételezések szerint még jó pár ezer ilyen koporsót rejt a tartomány.


A prágai zsidó temető:

Az első embert, akit itt temettek el, 1439-ben helyezték örök nyugalomra. Az elkövetkező 600 évben 12.000 sírkő került oda, és ezen kívül még a feltételezések szerint több mint 100.000 fekszik a föld alatt.

A legenda szerint 11 temetőt építettek egymás fölé, ettől válik igazán ijesztővé ez a hely.


Az Aokigahara erdő:

Ez Japán öngyilkos-erdője. Sétálj rajta végig, és erőteljesen megnő az esélye annak, hogy találkozol egy holttesttel.

A helyi rendőrök olyan jelzésekkel próbálják eltántorítani az erre tévedteket, amire az van írva, hogy "Gondolj a családodra", vagy, hogy az "Élet értékes".

Párizs katakombái:

Párizs nem csak az Eiffel-toronyról, a croissantról vagy a macaronokról híres. A képen látható katakombák Párizs alatt találhatók, amik egyetlen egyszerű ok miatt lettek feltöltve emberi csontokkal: A városban elfogytak a temetők helyei, így a régebbi csontokkal kezdték el feltölteni ezeket a föld alatt található folyosókat.

Ha minden igaz, körülbelül 6 millió testet találhatunk Párizs alatt, ha belegondolunk, ez több mint háromszorosa fővárosunk jelenlegi lakosságának.


Képek feltöltése folyamatban! Ha Ti is megnéznétek egy ezekhez hasonló, hátborzongató helyet, tartsatok velünk Hallstattba és nézzétek meg a város kísérteties temetőjét!

alfatours

2015.08.28.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!