Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Kanyargó utak a lombok között

erdő
fa
séta
tanösvény
természet
tavasz
lombkorona

Egyre több helyen épülnek a fák lombkoronája fölé nyúló ösvények, ahol sétánk során a magasból élvezhetjük az alattunk elterülő táj szépségét. A különleges látvány mellett sok esetben interaktív ismeretterjesztő táblák és játékos feladatok teszik színesebbé az élményt.

Jeli_VarazskertAz egyik legfrissebben átadott hazai lombkorona-sétánnyal a Jeli Varázskert ( Kám, Jeli Arborétum) büszkélkedhet. A 2019-ben átadott közel 130 méter hosszú sétányon majd 10 méter magasságból ismerhetik meg a látogatók a Sziklás-hegységben honos fenyőritkaságokat, és az itt élő  rovar- és madárvilágot. A fák koronája közt tett sétánk végeztével a kalandvágyók a spirálcsúszdán juthatnak vissza az arborétum gondozott sétaútjára.

A május 1-jei hosszú hétvégén csodáld meg velünk nemcsak hazánk, de Európa egyik legkülönlegesebb arborétumát. Orchideakert és Jeli Arborétum egynapos kirándulás

Természetesen nemcsak hazánkban népszerűek a lombkorona sétányok. A szlovákiai  Bachledova-völgyben ( Magas-Tátra, Zár) már 2017. óta lehet látogatnia a monumentális lombkorona ösvényt. 180 cm széles, 600 méter hosszú, legmagasabb részen 24 méterrel emelkedik a föld szintje fölé. A látnivaló csodás, de páratlan panoráma igazán a Lombkorona_Magas_Tatrakilátótoronyból tárul elénk. A spirál járdán felfelé haladva elérkezünk a 32 magas torony tetején található adrenalin hálóhoz, melyre a bátrabbak kisétálhatnak. Ezt viszont csak a nem tériszonyosoknak ajánljuk kipróbálásra. Az adrenalin fokozása érdekében a torony belsejében található 67 méter hosszú fedett csúszdát érdemes kipróbálni. A látványos építmény végig korláttal és dróthálóval biztosított.

Mindenképp érdemes ellátogatni és megcsodálni a nem mindennapi látványt. Tarts velünk nyár elején 2 napos programunkon!

 

 

 

 

 

alfatours

2020.02.14.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!