Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Érdekes karácsonyi vásárok európai nagyvárosokban

Hollandia,
Valkenburg,
Göteborg,
Fekete-erdő,
Milstatt,
Provence,
Zürich

A holland Valkenburg barlangrendszere, a Velvet Caves szokatlan, mégis ideális helyszínéül szolgál a karácsonyi készülődésnek. A Gemeentegrot – nevének jelentése önkormányzati barlang – ad otthont az egyik legnagyobb és legősibb föld alatti karácsonyi piacnak Európában. A látogatókat a karácsonyfákon, csodás fényeken és finomságokon kívül falfestmények, szobrok és hangulatos zene várja.

 

A svédországi Göteborg vidámparkja november-decemberben karácsonyi külsőt ölt: 5 millió izzóval, 700 karácsonyfával és 80 faházzal várja a látogatókat. A hagyományos vásáron kívül a Liseberg vidámparkban el lehet látogatni a régimódi karácsonyi kerületbe is, ahol szekerek hajtanak a macskaköves utcákon, és kórusok énekelnek az utcasarkon. A vidámpark egy másik részén pedig ennél is távolabbra utazhatnak az időben a látogatók: egyenesen a középkorba, ahol tanúi lehetnek a királyi udvar ünnepi készülődésének.

 

A németországi karácsonyi vásárok amúgy is híresek, ám az egyik legeredetibb minden bizonnyal a Fekete-erdőben, Freiburg közelében található Hochschwarzwald karácsonyi vására. A vad, lélegzetelállító környezet, a mítoszok és legendák övezte völgy a négy adventi hétvégére ünnepi díszbe öltözik. A grandiózus híd alá több mint negyven kereskedő költözik, akik helyi kézműves termékekkel, egyedi ajándékokkal és különleges finomságokkal kínálják a vendégeket.

 

Az osztrák Milstatt város taván elhelyezett tutaj, az úgynevezett Tűzsziget az ünnepek tiszteletére fényárban úszó adventi vásárrá változik át az év ezen szakában. Csodás környezetben, fenyőfákkal körülvéve élvezhetik a látogatók a főtt kolbászt, az ízletes házi kenyeret, a sült gesztenyét és az egyéb falusi specialitásokat. A meleget a több helyen gyújtott apró tábortüzek, a jókedvet pedig a forralt bor és a felejthetetlen környezet biztosítja.

 

A franciaországi Provence Fontvieille városában fekvő Château d’Estoublon elegáns helyszínéül szolgál egy különleges karácsonyi vásárnak. Már a kastélyhoz vezető út is lenyűgöző, az ünnepek közeledtével csodás fényárban úszik minden. A falakon belül karácsonyi díszek, kihagyhatatlan francia borok, luxuscikkek várják a szerencsés látogatót.

 


A pályaudvarok általában nem a meghitt, családias hangulatról híresek, ezt azonban megcáfolja a svájci Zürich központi állomása, ami Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont. A vonatok mellett ilyenkor 150 díszes házikó, rengeteg ajándékötlet és egy csillogó, Swarovski kristályokkal teli, hatalmas karácsonyfa várja a vendégeket.

 

Gyere velünk adventi utazásainkra!

alfatours team

2014.12.23.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!