Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Krakkó és Wieliczka sóbánya egynapos kirándulás

Kategória:

borito

Városlátogatás

borito

Buszos kirándulásMég nincs elérhető időpont

- Belépőjegyek (Wieliczka: 89 PLN, Krakkó Katedrális: 11 PLN, Mária templom: 10 PLN). Nem kötelező! Az árak tájékoztató jellegűek.

Krakkó és Wieliczka sóbánya egynapos kirándulás

Az ár tartalmazza:

- buszos utazás Budapest - Wieliczka - Krakkó - Budapest útvonalon
- utaskísérő az autóbuszon
- idegenvezetés a Wieliczka sóbányában
- idegenvezetés Krakkóban

Az ár nem tartalmazza:

- Belépőjegyek (Wieliczka: 89 PLN, Krakkó Katedrális: 11 PLN, Mária templom: 10 PLN). Nem kötelező! Az árak tájékoztató jellegűek.


Krakkó és Wieliczka sóbánya egynapos kirándulás programja:

Indulás a Stadionok metróállomástól éjfélkor. Találkozás előző nap 23 órától, így tömegközlekedéssel kényelmesen megközelíthető a találkozópont.

A reggeli órákban érkezünk a Wieliczka sóbányába, ahol idegenvezetőnk már várni fog minket. Krakko fentrolA program után buszunkkal Krakkóba hajtunk. A délután folyamán idegenvezető segítségével megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit: a főtér, Wawel székesegyház, Királyi palota, Mária-templom, posztócsarnok.


Az idegenvezetés után a délután további részében szabad program a gyönyörű Dél-lengyel városban.

A busz este 8 órakor indul haza, érkezés Budapestre a kora reggeli órákban, így a tömegközlekedés első járataival már haza lehet jutni.

A látnivalókról:

Wieliczka sobanyaA wieliczkai sóbányák Lengyelország legrégebbi sóbányái, a Bochnia sóbányával együtt a krakkói sóvidék része, a 13. századtól 1772-ig a krakkói sóbányászat részét alkotta. A bánya a világ legrégebbi kősó bányái közé tartozik. A sótelepek a miocén korban keletkeztek, később az Alpok felgyűrődésének során a tektonikus folyamatok eredeti keletkezési helyüktől több tíz kilométerre elmozgatták.
A bánya egyedülálló mikroklímával rendelkezik, melynek a nagy pára- és nátrium-kloridtartalom mellett állandó hőmérséklete (körülbelül 12-14 °C), nyomása, ionizációja és megvilágítása van, jelentős a mangán, magnézium és mésztartalma. A 135 m mélyen fekvő Wessel-tó termébe rehabilitációs turnusokat szerveznek légúti betegségekben szenvedő személyek számára.

 

Krakkó Lengyelország második legnagyobb városa, melynek belvárosa 1978 óta Világörökség része.
XVIII. századig főváros volt, majd ezt a szerepet Varsó vette át. Krakkó az ország legfontosabb idegenforgalmi centruma, a Kis-Lengyelország székhelye.
A város teljes neve Krakkó királyi főváros (Stołeczne Królewskie Miasto Kraków). Az egyetlen olyan város Lengyelországban, melynek szabad használnia a lengyel címert a saját címerében.
A város főtere, Európa legnagyobb középkori főtere, sokak szerint azt a címet inkább a római Szent Péter tér vagy a velencei Szent Márk tér érdemelné, de Krakkó főtere mégis a legnagyobb a 40.000 négyzetméterével. A Tatár támadás után a XIII. században kezdték építeni. A téren tapasztalható nyüzsgés minden látogatót lenyűgöz.
A Mária-templom, mely a város főterén található, Krakkó egyik legszebb temploma, mely az itt található, egyedülálló fából készült szárnyas oltáráról is ismert. Egy legenda is kapcsolódik a templomhoz, mely szerint két testvér építette a templom két tornyát. Versenyeztek, hogy melyik lesz a szebb, magasabb torony. Sajnos a történet nem végződött jól, az egyik testvér annyira győzni akart, hogy megölte a testvérét, de azután nem sokkal a saját életét is kioltotta, annyira kínozta a lelkiismeret furdalás.


Krakko foterA Wawel Székesegyház szolgált a lengyel királyok koronázási helyeként. II. János Pál pápa ebben a székesegyházban tartotta az első Istentiszteletét 1946-ban. A székesegyház ingyenesen látogatható, de ha a kriptába vagy a Zsigmond-toronyba szeretnénk bemenni, azért fizetni kell. A Zsigmond-toronyban található a híres harang, amiről azt tartják, hogyha Karácsonykor megszólal Húsvétig szól. A Székesegyház a lengyel uralkodók és királyi udvarhoz tartozó nemesek sírhelye. Ma is megtekinthető több uralkodó sírköve.
A Wawel Székesegyház egy nemzeti panteon, ahol királyok, hősök és romantikus lelkületű költők sírjai sorakoznak. Itt található pl. Nagy Lajos királyunk lányának, Hedvignek a síremléke, de Báthori István erdélyi fejedelem, későbbi lengyel király nyughelye is. A gótikus bazilika számos műalkotása között talán a legszebb a reneszánsz művészet gyöngyszeme: a Zsigmond Kápolna.
A Waweli Katedrális felett emelkedik a misztikus Zsigmond-torony. Ide az eredeti falépcsőkön lehet feljutni, vékonyabbak előnyben. Amikor feljutottunk nem csak a lélegzetelállító panoráma bűvöli el a fiatal lányokat. Lengyelország legnagyobb harangjához legenda kötődik: a 8 tonnás Zsigmond-harang csodákra képes. Szerencsét hoz mindenkinek - de különösen a fiatal leányoknak aki megérinti, a legenda szerint hamarosan férjhez megy. A harangnak csak a nyelve 265 kg-ot nyom és 12 erős férfi szükségeltetik a harang megszólaltatásához.
A főtéren található a Posztócsarnok is (Sukiennice), az egyik legkedveltebb krakkói látványosság. Sokan csak a hangulata miatt, mások a vásárlás kedvéért látogatnak el ide. Középkorban a fűszerek, kelmék, bőráruk adásának-vételének központja volt. A történelem folyamán híres emberek is megfordultak itt, 2002-ben például a brit Károly herceg is ellátogatott ide. Ajánlott mindenkinek ellátogatni ide, már csak a hangulat kedvéért is, és ha már itt járunk, lehet, hogy a kezünkbe akad néhány tipikus lengyel étel, ital, vagy szuvenír, ami nélkül nem is érdemes hazatérni! A felső emeletén található meg a Lengyel Nemzeti Múzeum kiállításának egy része.

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükséges.

Vidéki felszállás az M2-es autóút vonalán lehetséges:

-Dunakeszi pihenőhely
-Vác, Jávorszky Ödön Városi Kórház

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Fényképgaléria a régebbi kirándulásokról
Kattints a dátumra és nézd meg milyen volt az előző kirándulásunk :)

2016. szeptember 3.

2014. október 4.

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Kérés elküldése

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Plitvicei Nemzeti Park egynapos kirándulás
2024.10 .05. - 2024.10 .05.
1 nap
28 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Krakkó és Zakopane - 4 csodás nap Lengyelországban
2024.10 .31. - 2024.11 .03.
4 nap 3 éjszaka
119 090 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!