Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877
Idén már harmadik éve ünnepeljük február elsején a furmint világnapját, ami az első magyar szőlőtípushoz rendelt nemzetközi ünnep. Ebből az alkalomból az IMO – Time for wine összegyűjtött 3 érdekességet a tokaji borvidék fő fajtájának, mely a csúcsgasztronómiában remekül megállja a helyét!
A furmint az egyik legértékesebb hungarikum. Ezt a szőlőfajtát túlnyomórészt - körülbelül 97%-ban - Magyarországon termesztik. Hazánkban elsősorban Tokaj-Hegyalja, Somló és a Balatonfüred-Csopaki borvidéken található.
Több Master of Wine - például Jancis Robinson, Caroline Gilby és Natasha Hughes - szerint a furmint méltó vetélytársa lehet a nemzetközi szinten ismert fehér fajtáknak, és óriási lehetőség van benne.
A szőlőfajta neutrális jellegének köszönhetően sok borstílust meg tud jeleníteni, így jóformán bármilyen vacsora is kerül az asztalra, a furminttal nem lőhetünk mellé. A friss, könnyedebb tételek mellé kiválóan illenek a halak, a csirke és a pulyka, míg a testesebb furmintok borjút, bárányt vagy vad szárnyasokat kívánnak. Ha kacsa vagy liba van terítéken, érdemes szamorodnit felbontani, libamáj és kacsamáj esetén pedig tökéletes választás az aszú.
Buszos kirándulás
Adventi kirándulások
Téli kirándulások
Városlátogatás
Buszos kirándulás
Téli kirándulások
Fesztiválok
Városlátogatás
Téli kirándulások
Buszos kirándulás
Belföldi kirándulás
ÚJDONSÁG
Városlátogatás
Fesztiválok
Buszos kirándulás
Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!