Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Csak néhány szabad hely van

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei mandarinszürettel

MÁR CSAK

borito 89 NAP

AZ UTAZÁSIG

Kategória:

borito

Buszos kirándulás

borito

Városlátogatás

borito

Többnapos kirándulások

Az ár tartalmazza:

borito

Félpanzió


Alapár:

189 990 Ft/Fő


  • 2 ágyas szoba társítással - 22500 Ft
  • Egyágyas felár - 45000 Ft
  • BBP/fő - 4200 Ft

Hajókirándulás a Kotor-i öbölben:                  kb. 45 Euro/fő
Dubrovnik városnézés helyi idegenvezetővel
és panoráma hajókázás: 

kb. 20 Euro/fő 
Cetinje belépők: kb. 25 Euro/fő
Njegus, sonka kóstoló: kb. 10 Euro/fő

mandarinszüret:

kb. 45 Euro/fő
Kravica vízesés kb. 10 Euro/fő
Boszniai piramisok kb. 17 Euro/fő
Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 5 éj szállás
- 5félpanziós ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés
- útlemondási biztosítás (az alapár 1,8%-a)
 

nap:
Indulás Budapestről reggel 5:00-kor. Folyamatos utazást követően érkezés Szarajevóba a kora délutáni órákban. Az városnéző sétánk során a piac és a katolikus templom megtekintését követően a törökös negyedbe, a nyüzsgő Bascarsijara érkezünk. A Balkán legnagyobb mecsetével, a Gazi Husrev bég dzsámival, és a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszínével is megismerkedünk. Majd a rézművesek utcáján áthaladva érkezünk meg a híres Sebilj kúthoz. Szabadidőt követően Szarajevó belvárosában vacsorázunk, majd szállást foglalunk.

2. nap:
Reggelit követően elhagyjuk a bosnyák fővárost és az őszi színekben pompázó Sutjeska Nemzeti Parkon keresztül haladunk Montenegró felé. Az itt töltött időt az ország történelmi fővárosának megismerésével kezdjük. Cetinjében megtekintjük a királyi palotát, majd a Szent Péter Kolostorba folytatjuk utunkat, ahová pravoszláv hívők ezrei zarándokolnak el, hogy megláthassák a szent kereszt egy darabját vagy Keresztelő János relikviáit. Ezek után úticélunk a Montenegrónak nevet adó Fekete hegy és környéke, a Lovcen Nemzeti ParkNjegus falucskában megállunk egy pihenőre, hogy megkóstolhassuk a nevezetes sonkát és sajtot, majd gyönyörű panoráma útvonalon ereszkedünk le a tengerpartra. Szállásfoglalás, majd vacsora a szálláson.

3. nap:
Reggeli után a tengerpart nevezetességeire koncentrálunk, körbehajózzuk a Kotori-öblöt. Elsőként a Szirti Madonna szigetet keressük fel, amely egy mesterséges sziget, zarándokhely, múzeum és egyedülálló ezüstplakett-gyűjteményéről híres. Ezek után az öböl névadó városa, Kotor következik. A monarchia egykori hadikikötőjében városnézés idegenvezetéssel (Fegyverek tere, Szt. Trifun katedrális, Szt. Lukács templom), majd szabad program következik: kávézás, séta az óváros ódon falai között stb. Végül Perastot látogatjuk meg, ami ismert tengerészek, hajóskapitányok városa. Megtekintjük a Szt. Miklós katedrálist, majd lehetőség nyílik egy kis barangolásra az ódon házak között. Visszaúton elhajózunk Prčanj, Stoliv, Lepetane előtt, majd visszaérkezés a szállásra a késődélutáni órákban. Este vacsora a szállodában.

4. nap:
Korai reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és Dubrovnik, a dalmát tengerpart egyik legszebb városa felé indulunk. Városnéző sétát teszünk a Stradunon, érintjük az Orlando-oszlopot, a Városfalat, az Onofrio kutat, a Szent Balázs templomot és a Szűz Mária katedrálist. Hajókázás és szabadidő után már Bosznia egyik legszebb természeti kincsét, a Kravica-vízesést látogatjuk meg. Az esti órákban érkezünk Mostarba, ahol a vacsorát követően elfoglaljuk szállásunkat.

5. nap:
Reggelit követően a Neretva folyó deltájában lévő mandarinültetvényre utazunk, ahol több, mint egymillió mandarin- és narancsfa található. Köszöntőitalként mandarin likőrt és pálinkát kóstolhatunk, majd megismerkedünk a mandarinszedés technikájával. Ezt követően zsákokat ragadva nekilátunk mi is a mandarin szüretelésének. Ezután csónakos fotószafarin veszünk részt a Neretva-torkolatban, amely házigazdánk farmján ér véget. Itt tradicionális ebéd vár bennünket, ahol a jó hangulatról élőzene gondoskodik. Indulást megelőzően lehetőség lesz helyi termékek vásárlására is (mandarin méz, gránátalma, frissen aszalt füge, travarica pálinka, lekvárok…). A délutánt Mostar óvárosával való ismerkedéssel töltjük: megtekintjük az Öreg-hidat, Koski Mehmet pasa dzsámiját, majd az óvárosban elfogyasztott vacsorát követően visszatérünk szálláshelyünkre Mostar külvárosában.

6. nap:
Szállásunk elhagyása után a Neretva-kanyonon keresztül hazafelé indulunk. Útközben megállunk a boszniai piramisok völgyében, Visoko városánál, ahol a helyi vezetőnk segítségével megtekintjük a legjelentősebb régészeti feltárásokat és körbesétáljuk a hegy gyomrában feltárt járatokat is: óriás megalitok, gyógyító energiák és ősmagyar rovásírás. Ezt követően hazafelé indulunk. Érkezés a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 
 

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 1,5 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 22.500 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Hajókirándulás a Kotor-i öbölben:                  kb. 45 Euro/fő
Dubrovnik városnézés helyi idegenvezetővel
és panoráma hajókázás: 

kb. 20 Euro/fő 
Cetinje belépők: kb. 25 Euro/fő
Njegus, sonka kóstoló: kb. 10 Euro/fő

mandarinszüret:

kb. 45 Euro/fő
Kravica vízesés kb. 10 Euro/fő
Boszniai piramisok kb. 17 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek!
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Kérés elküldése

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Plitvicei Nemzeti Park egynapos kirándulás
2024.10 .05. - 2024.10 .05.
1 nap
28 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Krakkó és Zakopane - 4 csodás nap Lengyelországban
2024.10 .31. - 2024.11 .03.
4 nap 3 éjszaka
119 090 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!