Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Csak néhány szabad hely van

Velence és a Dolomitok

MÁR CSAK

borito 31 NAP

AZ UTAZÁSIG

Kategória:

borito

Többnapos kirándulások

borito

Buszos kirándulás

borito

Városlátogatás

Az ár tartalmazza:

borito

Reggeli


Alapár:

127 900 Ft/Fő


  • Egyágyas felár - 45000 Ft
  • 2 ágyas szoba társítással - 22500 Ft
  • BBP/fő - 2800 Ft

Fakultatív vacsora: kb. 20 Euro/fő/alkalom
(a 3. estére van szervezett
vacsora, 1. és 2. este egyénileg tudja
mindenki megoldani a szálloda
környéki éttermekben vagy szupermarketben)
Behajózás Velencébe
Murano-Szent György sziget kirándulással egybekötve:  

kb. 45 Euro/fő
Gondolázás Velence "utcáin": kb. 25-30 Euro/fő
Velence városbelépő és idegenforgalmi adó: kb. 10 Euro/fő
Miramare kastély kb. 12 Euro/fő
Pieve di Cadore, Tiziano szülőháza kb. 5 Euro/fő
Roncade kastély, kóstoló kb. 20 Euro/fő
Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés
- sztornóbiztosítás (alapár 1,8%-a)
 

1. nap:                       

Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Délután érkezés a Treviso melletti Roncade kastélyba, ahol ismerkedünk a Velence környéki villák sajátosságaival és helyi termékeket kóstolunk. A program után továbbutazás a szálláshelyre, este a szállás elfoglalása.

2. nap:

A mai napon a velencei lagunák gyöngyszemeit és az "Úszó várost" ismerhetik meg. Reggeli után Punta Sabbioniból hajózunk a két legszebb lagúna-szigetre. Burano szigetén ismerkedés a világhírű csipkeművészettel, majd továbbutazás a Szent György szigetre, ahonnan Szent Gellért indult Pannóniába téríteni. Megismerkedünk a csodás templommal és aki szeretne, a Harangtoronyból is megcsodálhatja a lagúnát.  (hajójegy külön fizetendő). Érkezés Velencébe a délutáni órákban, majd gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Szt. Márk tér és Bazilika, Dózse Palota, Sóhajok hídja, Rialtó stb. Este hajózás Punta Sabbioniba, majd autóbusszal visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.

3. nap:

A mai napon a tenger után a hegyek várnak minket. Elsőként Pieve di Cadore településre látogatunk el, ahol Tiziano, a híres reneszánsz festő született. Rövid szabadidő a főtéren, lehetőség a szülőház és a benne működő pici múzeum megtekintésére. Innen utunk a közel 1800 méteres magasságban elhelyezkedő Misurina tóhoz vezet, mely az 1956-os téli olimpia néhány számának helyszíne volt. Szabadidő a tóparton, ahonnan a Dolomitok leghíresebb hegyalakulata, a Drei Zinnen (Tre Cime di Lavaredo) hármas sziklahegy is látható. Napunk utolsó állomásaként Cortina d’Ampezzoba látogatunk, mely 1956 után ismét téli olimpiára készül, 2026-ban Milánóval közösen rendezhetik ezt az eseményt. Közös sétát teszünk a városka elegáns főutcáján, megtekintjük a festett falú házakat, a harangtornyot és az Angelo Dibona emlékművet, aki a világ egyik első hegyi vezetője volt. Ezután szabadidő a Dolomitok királynőjének nevezett városkában. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.

4. nap:

Reggeli után elutazás a Trieszt melletti Miramare kastélyhoz. A kastély egy kis gyöngyszem, egy tengerbe nyúló sziklaszirten épült. Látogatás a kastélyt körül vevő 22 hektáros parkban, mely évtizedek óta természetvédelmi terület. Aki szeretné, megtekintheti a kastélyt is, ahol az építtető pár, Habsburg Miksa és Sarolta dolgozó és lakószobái vannak berendezve. A déli órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 
 

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 22.500 FT/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora: kb. 20 Euro/fő/alkalom
(a 3. estére van szervezett
vacsora, 1. és 2. este egyénileg tudja
mindenki megoldani a szálloda
környéki éttermekben vagy szupermarketben)
Behajózás Velencébe
Murano-Szent György sziget kirándulással egybekötve:  

kb. 45 Euro/fő
Gondolázás Velence "utcáin": kb. 25-30 Euro/fő
Velence városbelépő és idegenforgalmi adó: kb. 10 Euro/fő
Miramare kastély kb. 12 Euro/fő
Pieve di Cadore, Tiziano szülőháza kb. 5 Euro/fő
Roncade kastély, kóstoló kb. 20 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek!
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az ár (részvételi díjak) tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Kérés elküldése

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Plitvicei Nemzeti Park egynapos kirándulás
2024.10 .05. - 2024.10 .05.
1 nap
28 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Krakkó és Zakopane - 4 csodás nap Lengyelországban
2024.10 .31. - 2024.11 .03.
4 nap 3 éjszaka
119 090 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!