Alfatours kft 2092 Budakeszi, Fő utca 211. E-mail: info@alfatours.hu +36 70 77 44 877, K és CS 12-14, H, SZ, P ZÁRVA: +36 23 656 300

Van szabad hely

Szüreti hangulat a szekszárdi borvidéken Gemenci ártéri erdő kisvasút utazással

MÁR CSAK

borito 16 NAP

AZ UTAZÁSIG

Kategória:

borito

Belföldi kirándulás

borito

Őszi kirándulások

borito

Buszos kirándulás

borito

Városlátogatás


Alapár:

9 990 Ft/Fő

-Gemenci ártéri erdő kisvasút menetjegy 1.650 Ft
-sütemény Kakasdon és borkóstolás Szekszárdon (opcionális)
A külön fizetendő programok nem kötelezőek. Az árak tájékoztató jellegűek. 

 

Az ár tartalmazza:

-buszos utazás Budapest - Pörböly - Szálka - Kakasd - Szekszárd - Budapest
-idegenvezetés a teljes program alatt

Szüreti hangulat a szekszárdi borvidéken kirándulás programja:

Indulás reggel 7 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Rövid utazás után megérkezünk Pörbölyre, a Gemenci Ártéri Erdő szívébe. Itt vonatra ülünk és a kisvonatról csodáljuk meg ezt a pompázatos természeti környezetet. 

30 kilométert teszünk meg az erdő szívében. A vonatút alatt élvezhetjük a természet által adottságnak számító nyugalmat, kikapcsolódunk a madarak csiripelésére és találkozhatunk a területre szinte szimbólumként jellemző vaddisznókkal is. A kisvasút jelenlegi útvonala több független vasúti pálya összekapcsolásából alakult ki és az ártéri erdő fakitermelésében nyújtottak segítséget. Amikor a Duna évi többszöri áradással ellepi a területet, az erdei utak járhatatlanná válnak. Ilyenkor nagyon fontos a kisvasút megléte, hiszen enélkül nem lehet megközelíteni az erdőt. 

Vonatos programunk után ismét buszra szállunk, de a természeti látványosságokat nem engedjük el, és a Szálkai-tó partján tartunk egy hangulatos fotó szünetet. A tó a Szekszárdi-dombság déli részén található, mely horgászok, túrázók és a strandolni vágyók kedvelt helye, ugyanis a tó lassan mélyül, vízminősége pedig kitűnő. A természet ölelésében kicsit kikapcsolódva megismerkedhetünk egy egészen különleges színű kápolnával is.

Itt található ugyanis a gyönyörű Mausz-kápolna. Szálka és Decs község határán álló kék színű kápolnát a csodás panorámája teszi igazán különlegessé. Nevét pedig a szálkaiak húsvéti Emmausz-járásáról kapta, melynek fontos állomása a kápolna.

Ezen az útvonalon halad végig a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra Szekszárd és Mórágy között vezető szakasza is. 

Mausz KapolnaA Szálkai-tó látványosságai után Kakasdon folytatjuk sétánkat, ahol egy nagyon hangulatos faluházzal ismerkedhetünk meg, melyet Makovecz Imre tervei alapján építettek meg. Megismerkedünk történetével, eredetével, teszünk egy sétát majd meghallgatjuk a Szent Anna kápolna történetét, mely a Faluház mellett található. Egy kicsit megpihenve a helyi cukrászdában elfogyaszthatunk egy könnyed süteményt.

Ezt követően utunkat Szekszárd felé vesszük. Idegenvezetőnk segítségével megismerkedünk a belváros nevezetességeivel, történeteivel. Szekszárd kicsiny belvárosa gyalogszerrel  kellemes sétával bejárható. A város szívében található a Béla tér, ahol megtekinthetjük Közép-Európa legnagyobb egyhajós templomát, a Városháza épületét és a Vármegye házát is.Szekszard Fo ter

Néhány perces sétával elérjük a nagy magyar költő, Babits Mihály szülőházát. Itt található egy szerény Emlékmúzeum, ahol gyermekkori emlékek, a fogadószoba bútorai, írásos emlékek tekinthetők meg. Az udvaron a költő bronz-szobra fogadja a vendégeket. A Béla tér déli részén a sétáló utcán keresztül megismerkedünk a Garay tér egyik meghatározó épületével, a Nemzeti Színházzal. Itt működik az ország egyetlen német nyelvű színháza.

A látványosságok megtekintése után, szabadidő keretein belül elfogyaszthatunk egy kávét vagy egy pohár szekszárdi bort a város főterén.

A busz 19 órakor indul vissza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Kérés elküldése

Kiemelt ajánlataink

ÚJDONSÁG

Szüreti hangulat a szekszárdi borvidéken Gemenci ártéri erdő kisvasút ut...
2021.10 .09. - 2021.10 .09.
1 nap
9 990 Ft/fő
Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Kirándulás a Történelmi Magyarország középpontjában: Szarvas, az Arborét...
2021.10 .16. - 2021.10 .16.
1 nap
9 990 Ft/fő
Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Ajánlat megtekintése
Kirándulás hegyvidéken: Lillafüred és a Szalajka-völgy vonatozással és l...
2021.10 .23. - 2021.10 .23.
1 nap
9 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!